Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

U požaru koji je izbio jutros u zgradi u Baču nije bilo povređenih, a prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da ga je izazvao ljudski faktor. Prema tvrdnjama stanara zgrade koja je gorela u plamenu, požar je izbio u stanu broj tri, u kome žive majka i sin, Marija i Saša J., stanari koji su već nekoliko puta pretili da će zapaliti pomenuti objekat.

Prema tvrdnjama stanara zgrade sa kojima su reporteri portala Nova.rs razgovarali, Marija i Saša J., u čijem je stanu izbio požar, i ranije su bili problematični i godinama unazad prave incidente.

„Juče popodne oko četiri sata srela sam Sašu, koji je rekao kako će sve ovo da gori, misleći na zgradu. Tako da ja ne verujem u njihovu priču da je požar navodno izazvala upaljena sveća. Ovo nije prvi put da je pretio, oni već deset godina sve nas maltretiraju“, kroz plač priča Ljubica Hajek, jedna od 20 stanara zgrade.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Kako navodi, nju je spasio sin, koji je dotrčao čim je ugledao plamen i izbavio je iz stana.

„Jedino što sam uspela da izvučem iz stana je lična karta. Ne bi me ni bilo da sin nije dotrčao i razvalio vrata od spolja. Kad sam izašla, sve oko nas je bilo u plamenu“, kaže Ljubica.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Kako saznajemo, zgrada koja je gorela pripadala je nekada firmi „Agrobačka“ i u njoj je živelo 20 porodica, među kojima je 11 dece. Oni su u evakuisani i privremeno smešteni u Halu sportova.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Podsetimo, stravični požar izbio je rano jutros, a na sreću, svi stanari su na vreme evakuisani. Nakon istrage znaće se više infomacija o ovom slučaju.

Pogledajte video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar