Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu juče su saslušani M. J. (42) i N. J. (22), otac i sin iz naselja Margita, opština Plandište, koji se terete za silovanje devojke D. M. (18).

Posle saslušanja, Tužilaštvo je tražilo da se obojici osumnjičenih odredi pritvor do 30 dana kako boravkom na slobodi ne bi uticali na svedoke, što je i prihvaćeno od strane suda.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, M. J. i N. J. su osumnjičeni da su 2. i 3. februara, u Margiti, upotrebom sile i uz pretnje, prinudili devojku na obljubu.

Nekoliko dana pre incidenta, otac i sin su zajedno došli kako bi isprosili D. M. za snaju, odnosno suprugu. Devojka, kako saznajemo nezvanično, nije želela da se uda, ali su M. J. i N. J. roditeljima buduće mlade za nju dali kaparu.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Budući svekar je, navodno, pre oko nedelju dana, za mladu dao 600 evra kapare“, navodi izvor iz istrage.

Iako se bunila i nije htela da se udaje, D. M. je nakon toga, na silu, odvedena iz roditeljske u mladoženjinu kuću.

Pročitajte još:

Tamo je usledio pakao. Posle verbalnog vređanja i fizičkog maltretiranja, budući svekar i mladoženja, primoravali su je i na seksualne odnose, koje ona nije želela i maksimalno se opirala. Ali, M. J. i njegov sin su bili jači i iskoristili su nemoć nesrećne devojke. Ipak, D. M. je nekako uspela da im pobegne i vrati se kući i roditeljima. Nakon toga prijavila je oca i sina za silovanje.

Otmicu prijavila baba

Nestanak D. M. policiji je prijavila njena baba u petak, oko 17.30. Tom prilikom je policiji rekla da je unuka dan ranije otišla od kuće i da je čula da su je protiv njene volje odvela dvojica muškaraca iz jednog sela kod Plandišta.

BONUS VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra