Foto:MzL

Viši javni tužilac posebnog odeljenja za sprečavanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu je odbio da postupa po krivičnim prijavama koje je Autonomni ženski centar podneo protiv sudija i tužilaca u Pirotu, i iste je prosledio Višem javnom tužilaštvu u Pirotu, navode iz pomenute organizacije.

Kako se navodi u saopštenju Autonomnog ženskog centra (AMC), viši javni tužilac je takvu svoju odluku doneo navodeći da je za postupanje po krivičnom delu Kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika, za koje je podneta prijava, nadležno Više javno tužilaštvo u Pirotu.

Pročitajte još:

„Takva odluka višeg javnog tužioca ne bi bila sporna da Autonomni ženski centar nije podneo krivične prijave zbog sumnje da su sudije i tužioci iz Pirota učinili krivično delo nesavestan rad u službi, a ne da su kršili zakon. U skladu sa Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, krivično delo za koje je AŽC podneo krivičnu prijavu spada u nadležnost Posebnih odeljenja viših sudova za sprečavanje korupcije“, navodi se u saopštenju.

Stoga je Autonomni ženski centar uputio dopis postupajućem tužiocu i iskreno se nada da je u pitanju omaška, a ne namerno učinjena greška kako ne bi postupao po podnetim krivičnim prijavama.

Reč je o krivičnim prijavama protiv sudija i tužilaca u slučaju ubistva žene u Pirotu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar