Foto: Privatna arhiva

Policija je uhapsila Mileta Ž., vozača autobusa “Severtransa” koji se prevrnuo u nedelju ujutru na auto-putu Leskovac – Niš i koji je prevozio putnike iz Haniotija, a prema nezvaničnim saznanjima Nove, vozilo je imalo određene kvarove još dok je išlo za Grčku.

U nesreći je stradala Nina Nićiforović, a zbrinuto je više od 30 putnika. Portalu Nova.rs javila se jedna putnica koja je s pomenutim autobusom putovala za Grčku, te tvrdi da je putovanje bilo traumatično i da je bilo očekivano da u jednom trenutku dođe do nesreće.

Pročitajte još:

Ističe da je tim istim autobusom išla za Grčku dan pre nego što je došlo do nesreće.

„Krenuli smo iz Novog Sada oko 15.30 sati, a skupljali smo putnike usput. Onda, negde oko ponoći, kod Vranja smo neplanirano stali. Niko od putnika nije znao šta se dešava. Videli smo da je u pitanju neki kvar. Vozači su digli haubu i svetlima mobilnih telefona gledali motor. Videli su šta je u pitanju, pukli su neki kaiševi. Mi smo sve vreme stajali i čekali. Mislili smo da će po nas doći neki rezervni autobus, ali od toga nije bilo ništa“, kaže jedna putnica.

Ističe da je u nekom trenutku došao majstor.

„Mi smo očekivali neki servis, neku službu koja pruža pomoć na putu, ali čovek je bio neki lokalni majstor. Onda smo shvatili da je to prijatelj nekog od vozača. Zamenio je te kaiševe, ali trebao je još neki deo da se zameni, ne znam koji, ali taj njihov prijatelj ga nije imao. Uprkos tome, nastavili smo put“, objašnjava sagovornica.

Snimak nesreće

Ipak, usled tehničkih poteškoća, mnogim putnicima je preselo letovanje.

„Činilo nam se da je autobus bio nagnut na desnu stranu. Klima je bila isključena, jedan od vozača nam je rekao da je to urađeno da se ne bi motor pregrejao. Na odredište sam stigla oko 10 sati ujutru, a putovali smo više od 18 sati“, objasnila je žena koja je želela da ostane anonimna.

Nije poznato da li je taj autobus bio popravljan u Grčkoj, ali je to malo verovatno, jer je tamo servis, za većinu naših prevoznika, preskup.

„Znam da su vozači, za samo tri sata, krenuli nazad za Srbiju. Kada sam čula da se dogodila nesreća, to me je jako pogodilo. Rešila sam da progovorim, pre svega zato što Nina zaslužuje istinu“, rekla je sagovornica Nove.

Nina N.

Inače, u nesreći je stradala Nina Nićiforović, koja je bila turistički vodič. Iz turističke agencije „Atić turs“ potvrdili su za Nova.rs da je pokojna Nina bila njihova radnica.

„Nina je bila pratilac u autobusu koji je naša agencija iznajmila od prevoznika „Severtrans“ zajedno sa agencijom ”Market turs”. Ne možemo da komentarišemo nesreću“, rečeno je iz Atić tursa.

Na pitanje da li je neko od vozača prijavio bilo kakve poteškoće sa autobusom, nisu hteli ili mogli da odgovore.

Iz “Severtransa” se ne javljaju

Na telefone sa sajta „Severtransa“ niko se nije javljao, a nije stigao ni odgovor na pitanja vezana za ovu tragediju koja su im iz redakcije Nova.rs upućena.

Foto/Miljana Isailović/Nesreća kod Leskovca

Autobus je upućen na tehnički pregled, kako bi bilo utvrđeno da li je bilo potpuno ispravno u trenutku nesreće.

BONUS VIDEO: Razlupani autobus u kome su povređena deca iz Srbije u Bugarskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare