Zoran Marjanović, Jelena Marjanović
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Shutterstock/Facebook

U Apelacionom sudu u Beogradu sutra počinje sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva supruge pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Sednica za razmatranje žalbi je javna, a osuđeni Marjanović može da joj prisustvuje, odnosno da bude proveden iz pritvora u kojem se nalazi od izricanja presude 15.jula prošle godine.

Pročitajte još:

Pored sutrašnjeg datuma sednica je zakazana i za 13, 14, 15, 16, 19. i 20. jun. Apelacija će razmatrati žalbe Marjanovićevih branilaca.

Tužilaštvo se nije žalilo jer je u potpunosti zadovoljno presudom, jer su usvojeni njihovi zahtevi, ali je dalo odgovore na žalbe.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo sudu da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo, odnosno 40 godina, a na koju kaznu je i osuđen.

Zoran Marjanović nakon izricanja presude Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

On je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

Marjanović se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović napušta sud