foto: video

Apelacioni sud u Beogradu, koji je nakon ukidanja pravosnažne osuđujuće presude poveo drugostepeni postupak protiv Darka Šarića i njegove grupe zbog šverca 5.7 tona kokaina, danas je odlučio da izuzme deo dokaza iz postupka, to jest transkripte presretnutih razgovara, koje je proglasio nezakonitim - posle 12 godina od početka postupka.

Kako saznajemo, iz dokaza su izuzeti prisluškivani razgovori Željka Vujanovića, za kog je utvrđeno da je godinu dana bio na nezakonitim merama. S obzirom na to da je na ovim transkriptima, između ostalog, počivala dvaput izrečena prvostepena i osuđujuća presuda Šarićevoj grupi, dalja održivost čitavog slučaja, od danas je pod znakom pitanja.

Apelacioni sud je takođe uvažio predlog odbrane da se opet saslušaju svedoci saradnici Draško Vuković i Nebojša Joksović, zbog ranije datih različitih izjava.

Na ove odluke suda burno je odreagovao zamenik specijalnog tužioca Saša Ivanić, koji ovaj postupak vodi od samog početka.

-Tražim izuzeće kompletnog veća, jer ste od početka slučaja pristrasni. Najpre je Šariću volšebno ukinut pritvor, a onda je u rešenju o kućnom pritvoru stajala adresa na koju Šarić uopšte nije prebačen,  na nekoj nejavnoj sednici, doneta odluka.  Postavlja se pitanje kako ste ispratili izvršenje rešenja. Da li je to jedinstven slučaj da okrivljeni sam odredi gde će ići, a vi reagujete tek posle pet dana i donosite novo rešenje“, kazao je tužilac Ivanić.

Kada je zatražio da mu se dostavi odluka o odbacivanju dokaza, predsedavajući sudija je rekao da on u ovom delu postupka, nema pravo da na istu izrekne žalbu.

-Imam pravo žalbe na ovu odluku, a to što odbijate da mi je pošaljete je još jedan razlog zbog kog tražim vaše izuzeće“, kazao je Ivanić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar