Predrag Koluvija Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nemačka ambasada u Beogradu pružila je konzularnu pomoć Predragu Koluviji, koji je državljanin Nemačke, navedeno je u odgovoru koji je ambasada uputila našoj redakciji nakon što smo zatražili njihov komentar na navode Predraga Koluvije, vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi, a koje je jutros izneo na TV "Hepi".

U svom jutrošnjem, sada već jednom u nizu gostovanja u provladinim medijima, vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predrag Koluvija, izjavio je između ostalog da se nemačka ambasada u Beogradu i te kako interesuje za slučaj Jovanjica i dodao da nemačkoj ambasadi nije jasno zašto je on uopšte uhapšen. Takođe, izjavio je da nemačka ambasada iz političke korektnosti ne želi da se meša zvanično, već mu samo pruža podršku tako što ga kontaktira, i tako što su ga predstavnici ambasade obilazili u pritvoru.

Zbog ovih, pomalo neverovatnih tvrdnji i očiglednog pokušaja da uobičajnu proceduru i postupanje diplomatskih predstavništava i njihovih službenika iskoristi u soptvenu odbranu, pitali smo nemačku Ambasadu u Beogradu da li su tačne tvrdnje Koluvije da uživa njihovu podršku i da se oni interesuju za njegov slučaj, kao i pitanje da li je tačno da su ga predstavnici ambasade posećivali u pritvoru.

„Pružili smo gospodinu Koluviji konzularnu pomoć jer je državljanin Nemačke. Tekuće sudske postupke ne komentarišemo“, odgovorili su kratko iz Ambasade Nemačke u Beogradu.

S obzirom na to da se konzularna pomoć nudi svakom građaninu koji se nađe u problematičnoj situaciji u stranoj državi, jasno je da se radi o klasičnom spinovanju koje imalo za cilj da redovnu proceduru predstvai kao podršku države Nemačke.

Podsetimo, za slučaj „Jovanjica“ pred Specijalnim sudom u Beogradu vode se dva postupka. Jedan se odnosi na Koluviju i zaposlene na tom imanju, a drugi na pripadnike bezbednosnih službi, koji su to poljoprivredno gazdinstvo obezbeđivale.

BONUS VIDEO: Afera „Jovanjica“: Između pileta i slona – gosti Stevan Dojčinović i Srđan Milivojević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare