Nenad Alajbegović Foto: Mup

Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39), bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", ranjen je večeras na Novom Beogradu, u blizini starog Merkatora. Inače, Alibeg je nekoliko puta dosad izbegao smrt.

Naime, on je upucan i krajem januara, a u tom trenutku je navodno bio sa Aleksandrom Halabrinom, koji je ubrzo potom ubijen. Alajbegović je osumnjičen za ubistvo, optuživan za poslove sa drogom, a osuđen je za više od 60 krivičnih dela.

Ko je zapravo Nenad Alajbegović Alibeg

Prvi put je uhapšen sa svega 12 godina, ali nije mogao da odgovara jer je bio previše mlad. Međutim, već sa 16 je prvi put osuđen i završio je u vaspitno-popravnom domu u Kruševcu.

Osuđivan je zbog nanošenja teških telesnih povreda, nelegalnog držanja oružja i privrednog kriminala. Nenadovo ime vezuje se i za narko biznis.

Njegovo hapšenje u Banjaluci 2015. godine, po potrazi beogradske policije zbog razbojništva, ostalo je upamćeno, jer je u njegovom stanu tom prilikom pronađeno više od 800 tableta ekstazija i marihuana.

Bio je na meti napadača nekoliko puta, uglavnom na Novom Beogradu.

Na njega je pucano i 2019. godine nedaleko od kružnog toka na Novom Beogradu i tada je odbio saradnju s policijom. Usledilo je novo ranjavanje u januaru ove godine, takođe na Novom Beogradu u Ulici narodnih heroja, a zatim i ranjavanje u junu, takođe ove godine, u Narodnih heroja.

Interesantno je da je u ovoj ulici Alibeg pre deset godina izbegao tri metka koja su mu bila namenjena.

Večeras je na njega ispaljeno više metaka iz vatrenog oružja. 

Sestra od tetke mu ubila brata

Nenad Alajbegović je doživeo i porodičnu tragediju 2004. godine kada je njegova sestra od tetke ubila njegovog rođenog brata Dejana u kafiću kod novobeogradske „Fontane“. Dejan je takođe bio vođa Partizana. Ubila ga je Aleksandra Vučetić, zvana Duda, sestra od tetke braće Alajbegović.

Duda je posle zločina pobegla, ali je ubrzo uhapšena zbog Dejanovog ubistva i osuđena na osam godina zatvora. Kaznu je nedavno odslužila.

Inače, tokom suđenja, ona se branila tvrdnjom da je Dejan maltretirao njenu majku i da je to razlog što je pucala u njega. Dejan je pre toga dva puta bio u zatvoru, zbog iznude i tuče.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare