Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako N1 saznaje, na Novom Beogradu, u blizini starog Merkatora, ranjen je Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39), bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni,

Kako saznaje N1, na njega je ispaljeno više metaka iz vatrenog oružja. Reč je o nekadašnjem vođi Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

 

Poznat policiji kao narkodiler, Alibeg ima debeo kriminalni dosije, čak više od 60 krivičnih dela. Četiri puta je ranjavan u sačekušama, u junu, pre devet meseci, 2019. i 2010. godine.

Pravo je čudo da je preživeo sačekušu ispred zgrade u julu 2010. godine, ostavši nepovređen, iako je na njega ispaljeno tri metka.

Kada je prošle godine ponovo pokušano njegovo ubistvo u blizini opštine Novi Beograd, odbio je da sarađuje sa policijom.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“, koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom „Alkatraz“. Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su „obični“ navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen pre 15 godina. Alajbegović je dobro poznat našoj policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar