Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pokazao je medijima carinsku dozvolu koju su kompanije Predraga Koluvije dobile za uvoz opreme za proizvodnju u posebnim uslovima iz Nemačke, odnosno za transport i izvoz u Severnu Makedoniju, uz ponovljene tvrdnje da se marihuana na imanju Jovanjica nije mogla gajiti bez znanja države.

Aleksić je na konferenciji za novinare rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nervozan“ jer se u amandmanima na izveštaj Evropskog parlamenta pominje „Jovanjica“, ali i zbog toga što je u toku potvrđivanje optužnice za „Jovanjicu 2“ u kojoj se teret pripadnici bezbednosnih službi koji su radili za vlasnika imanja Koluviju.

Pritisci su na Apelacioni sud, Viši sud, advokati odbrane opstruiraju postupak, jer ako se potvrdi „Jovanjica 2“, na redu je i treća optužnica kojom bi mogli biti obuhvaćeni političari, rekao je Aleksić i pomenuo da bi se moglo postaviti pitanje i uloge ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

On je najavio da će tužilaštvu dostaviti carinsku dokumentaciju koju je pokazao, navodeći da je špediciju opreme uradila firma Vlade Milovanovića „Mega špedicija“ iz Sremske Mitrovice, koji je blizak ministru Nedimoviću, dok je robu carinila osoba, takođe, bliska Nedimoviću.

Nedimović bi još ponešto mogao da kaže o Jovanjici, smatra Aleksić koji ističe da se indijska konoplja, što je argument advokata odbrane za plantažu marihuane, legalno gaji na 500 hektara zemlje i bez posebnih uslova, u zatamnjenim prostorijama.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Igrom slučaja, moja porodica se bavi poljoprivredom, imamo plastenike, gajimo salatu, paradajz, ali nikad nismo uvozili ovakvu opremu, dodao je Aleksić.

On je naveo da papiri sa carine pokazuju da je oprema izvezena u Severnu Makedoniju, ali navodi da je moguće da je to samo papirološki urađeno, a da je oprema iz Nemačke ostala u Srbiji.

Aleksić je ukazao da devet godina Aleksandar Vučić suvereno vlada Srbijom, sa apsolutnom većinom, zbog čega niko osim njega nije mogao da donosi odluke ko će biti ministar, premijer, predsednik Fudbalskog saveza, deo Nacionalnog saveta za bezbednost ili u navijačkoj grupi.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Da država nije dozvolila stvaranje klana Veljka Belivuka i da nije dozvolila najveću protizvodnju marihuane, to se ne bi dogodilo. Kriminal je buknuo sa dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, tvrdi Aleksić i dodaje da je sve to uzrok Vučićeve nervoze.

Aleksić podseća da je opozicija govorila o aferama Krušik, Jovanjica, Telekom, izgradnji hotela, a sada jedan ili dva tablioda o tome pišu, „a Vučić glumi žrtvu“.

Na pitanje o „ratu klanova u SNS“, Aleksić je rekao da se ne bi preterano mešao u „njihove kućne rasprave, jer su oni svi jedno“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar