Aleksić o suđenju s Vučićem: Zabranili novinarima na uđu

Hronika 27. jan. 202114:28 > 14:54
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i političara Miroslava Aleksića zbog navoda koje je ranije izneo o “Jovanjici”. Aleksić za Nova.rs ističe da ni na današnjem pretresu sudija nije dozvolio novinarima da prisustvuju postupku, te je, kako tvrdi, jasno da je ovo politički montirani proces u cilju zaštite presednikovog brata.

Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, jer je u više navrata u javnosti isticao da ima saznanja da je vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija nakon hapšenja zvao predsednikovog brata. Današnjem ročište nisu mogli da prisustvuju novinari, tvrdi Aleksić i dodaje da je sudija u ovom postupku podlegao pritiscima.

Pročitajte još:

Inače, na današnjem ročištu nije se pojavio Andrej Vučić.

„Danas je održano završno ročište, na kojem se Andrej Vučić nije pojavio. Sudija je odbio sve naš dokaže, kao optužene strane, koje smo predložili. Odbio je i da sve naše svedoke sasluša. Oni nisu nijedan validan i kredibilan dokaz dali tokom postupka, a koji bi ukazao da zaista nije bilo kontakta između Koluvije i Andreja Vučića. Pozvali su se na obaveštenje Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je praktično proizašlo po osnovu lažne krivične prijave protiv Miloša Vučevića protiv braće Vučić i gde je, u rekordnom roku, zamenica tužioca za organizovani kriminal postupila i za mesec dana je odbacila. Bez da je navela broj i izveštaj specijalnog odeljenja za istražne metode MUP-a, a koji se nalazi u optužnom predlogu protiv Predraga Koluvije, u kome je jasno navedeno da telefon marke „blekberi“ nije mogao da se dovede u „mod“ za očitavanje sadržaja da se veštači“, kaže Aleksić i dodaje:

Andrej Vučić
Foto: N1

„Praktično, ona je prihvatila da bude servis vlasti u ovom političkom procesu protiv mene, dala nekredibilni dokument, za koji smo mi tražili da se ospori. Ono što je jako važno da se istakne jeste da je sudija u ovom postupku pod jako velikim pritiskom, zbog čega smo dva puta tražili njegovo izuzeće, a koje nije prihvaćeno. On je danas još jednom potvrdio svoj strah tako što nije dao medijima da prisustvuju ročištu, kao ni na prethodna tri ročišta, iako je televizija N1 danas imala akreditaciju“, ističe Aleksić.

Kako navodi, jasno je da je ovaj postupak montiran.

„Ovo je montirani politički proces, kako bi se cela država upregla da spasi Andreja Vučića“, kaže Aleksić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar