Sudjenje Miroslav Mika Aleksic
Miroslav Mika Aleksić i advokat Zoran Jakovljević dolaze na suđenje Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik škole glume "Stvar srca" nastavio je danas da iznosi svoju odbranu pred Višim sudom u Beogradu.

Aleksić je nastavio svoju odbranu tamo gde je stao prošlog puta, govoreći o načinu držanja časova u svojoj školi glume. Ponovo je, kao i prošlog puta, počeo svoje izlaganje započeo metaforama, a nakon više opomena sudije počeo je da govori po tačkama optužnice.

„Koncept Stvar srca je smisao života, da oni kroz igru dođu do smisla. U javnosti se to doživljava kao škola glume, Mikina škola, a to je u stvari stvar srca“, rekao je Aleksić.

Sudjenje Miroslav Mika Aleksic
Miroslav Mika Aleksić i advokat Zoran Jakovljević dolaze na suđenje Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predložio je da se emituje fleš sa iskazima glumaca koji su pohađali školu, koje je sud prihvatio, gde su pričali o načinu školovanja. Međutim, sudija je to odbio i rekao da će doći do tog momenta.

U jednom momentu, kako javlja naša reporterka sa lica mesta, Aleksićev advokat Zoran Jakovljević je ispravio sudiju kada je upotrebio termin „škola“, na koji je Aleksić posebno osetljiv i insistira na izrazu „produkcijska kuća“. Nakon toga, počeo je da čita iskaze oštećenih devojaka o školi.
„Škola je predstavljena kao društvena opasnost ovog vremena, to je pojava moralne pameti. To su razarajuće posledice po društvo, stvaranje moralne pameti je siri pokret“, rekao je Aleksić, sve vreme aludirajući da je to organizovano protiv njega zajedno sa nevladinim organizacijama.

Sudjenje Miroslav Mika Aleksic
Miroslav Mika Aleksić dolazi na suđenje Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potvrdio je da postoje pravila ponašanja, pisana i nepisana, te da su nepisana da nema dodirivanja, milovanja i slično, dok su pisana pravila, kako je rekao Aleksić: „Ne ljutite se što me lažete, nego što mislite da vam verujem, nema zaljubljivanja jer se tako kvari drugarstvo, navija se za OFK Beograd i u grupi vlada samoupravljanje.

Sudija ga je prekinuo i rekao mu; „Nismo u dramskom studiju, nemamo obavezu da to slušamo“, jer je Aleksić skretao sa teme na temu, ne držeći se odbrane. Aleksić tvrdi da su oštećene izvrnule sva njegova pravila ponašanja, te je želeo da pojasni.

Spomenuo je i pravila oblačenja – insistirao je da budu ženstveno obučene, a muškarci da nose cipele, a njegovo objašnjenje je da žene „ne budu kao reklamni panoi“. Nakon toga je ponovo kritikovao tužilje i optužnicu. Napokon, dotakao se same A grupe koju su žrtve pohađale.

„Njihov iskaz je kao da studio postoji samo zbog njih, kod njih nema zajedničkih proba, uvek su same“, komentarisao je iskaze ostećenih govoreći da su uvek isti, a zatim je ironično rekao: „One su tako jedinstvene, zato razumem da su mislile da grupa postoji samo zbog njih“.

Na kraju jedna od punomoćnika oštećenih je opomenula okrijevljenog da se drži odbrane, a da nismo u fazi u kojoj se čitaju iskazi svedoka, jer ja Aleksić to sve vreme radio.

Kada je punomoćnica javila za reč, Aleksićev advokat Jakovljevlić viknuo je da ga ne prekida jer je u tom momentu objašnjavao sudiji da „manje secka Aleksića“.

Optužnica tvrdi da je identičan način izvršenja krivičnih dela, na šta je Aleksić čitao njihove iskaze o tome kako je on žrtve na silu ljubio u kancelariji.

„21. vek je, ove devojke su obrazovane, ja znam kako one pričaju, one ovo ne mogu da kažu“ rekao je Aleksić povodom iskaza da je na silu „gurao jezik“ ostećenima, pa dodao da su njihove izjave potvrda naučenih tekstova i meseci pripreme novinara, advokata policajaca i nevladinih organizacija…

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Aleksić je danas u Palatu pravde došao u pratnji svoje supruge, a ispred zgrade su ga dočekale aktivistkinje sa transprentima sa kojih su poručile da veruju žrtvama, a ne Aleksiću.

Bonus video: Milena Radulović: Volim što sam deo početka revolucije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar