Aleksandar Jovičić Foto:TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Uhapšeni predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić danas će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji te opštine, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Pored njega, danas će u tužilaštvu biti ispitano i drugih sedam osoba koje su sinoć uhapšene po nalogu tužilaštva.

Očekuje se da saslušanja traju do kasno popodne.

Nakon saslušanja, biće poznato da li će za Jovičića i za druge osimnjičene tužilaštvo tražiti određivanja pritvora

.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare