Albanci pretukli Srbina (19) u Gračanici

Hronika 14. apr. 202111:22
Podeli:
Foto: Shutterstock/Nada B

L. D. (19) iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L. D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene.

Sinoć nešto pre 22 sata kada se vraćao kući, ispred Centra građanske energije (CEC) u Gračanici napadnut je L. D., potvrdio je za RTV Kim otac povređenog mladića Dejan Dimitrijević.

Njega su kako tvrdi napala trojica Albanaca. Takođe je kazao da se njegov sin trenutno nalazi na bolničkom lečenju u KBC-u u Gračanici. „Policija je to okarakterisala kao lake telesne povrede ali ja se ne bih složio sa tim, mislim da je mnogo ozbiljnije od toga“, kazao je kratko Dimitrijević.

Prema rečima, Igora Aritonovića prijatelja Dimitrijevića, mladiću i devojkama su trojica nepoznatih Albanaca preprečila put kolima a potom napala L. D., rekavši mu da je „ovo njihova imovina“.

„Vređali su ga i psovali, rekli su mu da je prošao pored njihovog imanja. Onda su počeli da ga tuku dok nije pao na zemlju. Devojke su vrištale, dozivale pomoć i iako nisu dobile batine, one su u veoma lošem stanju, uplašene i pod stresom“, kaže Aritonović.

Prema rečima Aritonovića, policija je obaveštena o svemu, a napadači su u stanici dali izjavu. „Policija to nažalost nije okarakterisala kao napad, već kao tuču. Napadači su samo dali izjavu i pušteni su kući sinoć“, kaže Aritonović.

Ovu informaciju međutim, nismo za sada uspeli da potvrdimo od strane nadležnih u Policiji u Gračanici. U policijskoj stanici u  Gračanici trenutno se nalazi otac pretučenog mladića. Novinarima u policijskoj stanici nisu želeli da daju izjavu o sinoćnjem incidentu, već su nas uputili na nadležne u Prištini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar