Foto:Privatna arhiva/Snezana Jovanović

Grupa mladića albanske nacionalnosti večeras je oko 18 časova zasula kamenicama i staklenim flašama kuću porodice Trajković u selu Kišnica kod Gračanice, jer je neko zapalio veliki bilbord sa znakom UČK.

„Napad se desio kada sam se vratio sa posla. Parkirao sam auto i čuli su se povici ‘UČK, UČK, Kosovo’, posle čega je poletelo desetak flaša prema meni. Bio sam pribran, jer mi nije prvi put. Odreagovao sam brzo, nakon čega sam pozvao policiju“, rekao je večeras za Novu.rs Zoran Trajković, čija je kuća večeras napadnuta.

On je dodao da u napadu niko nije povređen, i da na kući nije pričinjena materijalna šteta. Inače, u trenutku napada u kući je bila Zoranova majka i malo dete.

Na pitanje koji je motiv ovog napada, Trajković kaže:

Jutrošnje paljenje bilborda, koji je trebalo da bude sklonjen, jer je slika i tačnije poruka sa natpisom i znakom UČK. Neko je zapalio, ja mogu samo da nagađam ko je. S obzirom da je moja kuća prva od svih srpskih, među albanskim, bio je trenutak da me nađu i napadnu“, dodaje on.

Foto:Privatna arhiva/Snezana Jovanović

Zoran nam je objasnio da je selo Kišnica nekad bilo srpsko, a danas je mešovito. Radi se o naselju od nekih 300 kuća kod Gračanice.

„Ja sam odvojen od ostalih srpskih kuća. Bukvalno sam sam sa porodicom i malim detetom“, kazao je i dodaje:

„Na mesto događaja izašla je i KPS, koja je pokrenula istragu. Posle su došle i TV ekipe, ali provokacije nisu prestajale. Pojavilo se nekoliko automobila iz kojih su uzvikivali ‘UČK, UČK’.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar