Branislav Lečić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Demokrate Srbije, koje vodi Branislav Lečić, saopštile su danas da je napad na predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i jednog od lidera opozicije dokaz da nema pravne države.

„Ne ulazeći u verodostojnost optužbi gotovo svih nastupa pripadnika i vlasti i članova medijskog tima propagandne mašinerije režima na svim medijima koje režim kontroliše, a to je apsolutna većina, stiče se utisak da se pre radi o hajci i beskrupuloznom napadu na samu ličnost i pokušaj potpune diskreditacije Dragana Đilasa i njegovog i ljudskog i političkog integriteta“, naglasile su Demokrate Srbije.

Kako su naveli, „bilo bi logično da neko ko se optužuje za utaju poreza, pranje novca i sve drugo vezano za strane račune u inostranstvu, što nije zakonski prekršaj, mora prvo biti potkrepljeno valjanim dokazima o zakonskim prekršajima pa tek onda krenuti u javnost ako za to dokazi postoje“.

Takođe, napominje se da je ovde prvo donesena optužba sa najavom da će se pokrenuti postupak.

„U svakoj pravnoj državi ovo je kažnjivo. I zato je ovaj istup vlasti u medijima dokaz o nepostojanju pravne države u kojoj bi trebalo da smo svi pred zakonom isti i gde niko ne sme biti ispred prava, znači unapred osuđen bez prezumpcije nevinosti a još manje zloupotrebiti pravo u političke svrhe, diskreditujući time ličnost koja je napadnuta ali i samo pravo kao i državu u kojoj je ovakvo ponašanje uobičajeno i moguće“, navele su Demokrate Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar