Foto: Facebook

Srpkinja Lidija Miljković (42) ubijena je u sredu u ulici u Vićenci, a njen bivši partner Zlatan Vasiljević (44), takođe Srbin, koji se sumnjiči da je pucao u nju, nešto kasnije pronađen je mrtav u automobilu, u kojem je pronađeno i telo njegove sadašnje devojke. U italijanskim medijima, pojavile su se njene reči sa suđenja njenom bivšem partneru za nasilje iz 2019. godine.

„Ako me ubije, šta će biti sa mojom decom?“

Rečenica koju je Lidija Miljković, Srpkinja koju je u sredu ubio bivši suprug u Vićenci, izgovorila pre dve godine tokom suđenja Zlatanu Vasiljeviću, danas posebno izazivaju jezu.

„Uvek sam se plašila, ako kažem nešto sa čime se on ne slaže, šta će biti dalje… Uvek sam se plašila. ako me ubije – šta će biti sa mojom decom“, reči su koje je Lidija rekla tokom suđenja njenom bivšem partneru, pišu italijanski mediji.

Vasiljeviću (koji je u istom postupku takođe bio oslobođen optužbe za seksualno nasilje) kazna je potom po žalbi smanjena na godinu i po zatvora drugostepenom presudom kojom su takođe ukinute do tada važeće mere opreza, prenosi ilgiornaledivicenza.it.

On je nakon toga iz zatvora prešao u kućni pritvor. Vasiljević je tokom godina promenio nekoliko advokata, a poslednja koja ga je branila, Aleksandra Neri, rekla je da se čula sa njim samo dan pre nego što je njen klijent ubio bivšu suprugu Lidiju, sadašnju devojku pa sebe.

„Šokirana sam. Nikad nisam mislila da tako nešto može da uradi. U utorak sam razgovarala sa svojim klijentom Vasiljevićem. Bio je to potpuno normalan razgovor, pitala sam ga da li je možda dobio dokumenta procesa koji je u toku“, rekla je advokatica Neri.

Rekontrukcija zločina: Upucao Lidiju nakon što je odvezla decu u školu

Lidija je odvezla dvoje dece u školu i dok je sedela u svom automobilu i spremala da krene kući, ubica joj je prišao. On je pucao u nju dok je još bila u vozilu, saopštila je policija.

Nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav u zaustavnoj traci obilaznice. Pored njega, nalazilo se telo druge žene, njegove nove partnerke. Prema istražiteljima, ubio je i nju a zatim sebi oduzeo život.

Pročitajte još:

Policija je saopštila da je bio naoružan i sa sobom nosio ekploziv koji je aktivirao dok je bežao. Nakon potrage, telo osumnjičenog nađeno je u automobilu, a pored njega bila je mrtva još jedna osoba.

Kako pišu italijanski mediji, ubica je Lidiju i ranije napadao, kao i da joj je pre nekoliko godina razbio lobanju i da je mesecima bila bolesna.

2019. godine izdat je nalog o zabrani približavanja.

Ubicu u bekstvu tražila je policija na kontrolnim punktovima širom regiona, specijalnim snagama i upotrebom helikoptera.
Tek u popodnevnim satima, potraga je dala rezultate, kada su istražitelji pronašli njegov automobil na zapadnoj obilaznici Vićence (između dva tunela prema Padovi).

Kada su došli do vozila, zatekli su jezivu scenu: unutra su bila dva tela – ubice i njegove sadašnje partnerke iz Venecuele sa kojom je pobegao i kojoj je presudio pre nego što je izvršio samoubistvo.

Na licu mesta intervenisali su bombaški odredi i ljudi iz specijalnih odeljenja, zbog mogućnosti aktiviranog eksploziva u vozilu.

Stanovnici tog područja su prijavili da su čuli glasne udarce, to jest da su bombe ranije postavljenje u obližnju šumu i strahovalo se da je automobil takođe bio pun eksploziva.

BONUS VIDEO: Uviđaj na mestu ubistva na Banjici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar