Konstantin Katić Foto: privatna arhiva

Član Narodne stranke i radnik beogradskog aerodroma Konstantin Katić izjavio je pred Tužilaštvom za organizovani kriminal da je agent BIA Vladimir Macanović, koji ga je sa još jednim pripadnikom BIA četiri sata mučio, zapretio da će tako proći i predsednik Narodne stranka Vuk Jeremić i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Katić je rekao da je Macanović izgovorio: „Ma, kakav k…c i Jeremić i Đilas, samo da dobijem znak i svi će da prođu kao ti“, saznaje Nova.rs od izvora bliskog istrazi.

Katić je saslušan po krivičnoj prijavi koju je Narodna stranka podnela protiv čelnika BIA i to Bratislava Gašića, Marka Parezanovića, agenta Vladimira Macanovića i NN lica koja su učestvovala u njegovom mučenju. On je rekao da su ga agenti BIA pitali da li je član neke stranke, a on im je odgovorio da je član Narodne stranke.

„Macanović mu je potom rekao da je ‘Đilasov’, dok je neimenovani agent rekao da to nije Đilasova nego Jeremićeva stranka. Katić je rekao da su ga u prostorijama BIA na aerodromu saslušavali Macanović i još jedan pripadnik BIA, dok je treći agenti BIA stajao ispred vrata i stražario. Macanović je Katiću rekao da je ugrozio bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i na telefonu mu pokazao vest objavljenu na sajtu Informera, u kojoj je naveden uvredljiv tvit protiv Vučića“, prepričava izvor iskaz pred TOK-om.

Katić je, kako saznajemo, naveo da mu je Macanović ponudio dve opcije mogućeg razvoja događaja od kojih je prva da se Katić sa agentima BIA dogovori i prizna da je tvit njegov, a oni bi mu zauzvrat rešili privatne i sudske probleme, ako ih ima, a mogli bi i da mu „srede“ da bude zaposlen za stalno i da mu „dlaka s glave neće pasti“.

Vladimir Macanović Foto: Twitter/Narodna stranka

Ako ne prizna da je on objavio tvit, zapretili su mu da će mu se „us..ti u život“ i da će imati probleme na poslu i neće moći da prođe bezbednosnu proveru, niti će moći da se zaposli u državnoj firmi jer „oni drže sve u rukama“. Katić je takođe naveo da su mu rekli da mogu da „smeste da ne viđa dete i da je nepodoban otac“ i moraće da vodi računa „gde će da ga sačekaju“.

Katić je potvrdio da je mučen gotovo četiri sata i da je za vreme tog mučenja i zlostavljanja dobio veliki broj udaraca i pretnji od Macanovića i još uvek neidentifikovanog agenta BIA, kao i da je tri sata morao da kleči dok su ga agenti BIA snimali i fotografilasli i te snimke i fotografije slali svojim nadređenim.

BONUS VIDEO: Narodna stranka objavila fotografiju agenta BIA koji je prebio Katića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare