Foto: Instagram/serbialive_beograd/dj.ruza.official

Advokatska komora Vojvodine uputila je saopštenje povodom nedavnog hapšenja Karadarević Gorana, advokata iz Novog Sada, a kojeg je policija privela kada i braću kik-boksere, Ljubana i Miljana Vidovića.

“Advokatska komora Vojvodine najoštrije osuđuje način na koji je uhapšen advokat Goran Karadarević, kao i izveštavanje medija tom prilikom. Privedeni advokat je branilac osumnjičenih koji su lišeni slobode, nije mu određeno zadržavanje niti je sa njim obavljen “informativni razgovor”. Pravo na pravično suđenje podrazumeva i pravo na branioca koji ne može biti izložen ovakvim postupcima nadležnih organa. Advoktima mora biti garantovano da će se neometano pružati pravna pomoć građanima, u skladu sa Ustavom i zakonima”, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Advokat je priveden dok je sedeo u kafiću sa braćom Vidović, poznatijom kao braća Hofman.

Podsetimo, Karadarević je za Nova.rs ranije ispričao da se sa Vidovićima našao na sastanku kako bi ih zastupao, kada su u restoran ušli pripadnici UKP-a i SBPOK-a.

„Greška je, ja sam branilac tih momaka. U trenutku akcije me pripadnici policije nisu prepoznali, ali sada sam dobro. Nisam uhapšen, evo u policiji sam, njihova saslušanja kao građana su u toku, a ja čekam da vidim da či će im biti određeno zadržavanje“, rekao je Karadarević.

VIDEO: Novi snimak hapšenja braće Hofman u tržnom centru u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar