Goran Džonić, optužen za trostruko ubistvo članova porodice Đokić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Biljana Pešić, advokat Gorana Džonića koga je Viši sud u Nišu danas osudio na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva Đokića izjavila je da njen branilac ima pravo žalbe i da će iskoristiti to pravo.

„Rok za izjavljivanje žalbe je 15 dana, videćemo kakva će biti presuda Apelacionog suda. Mi smo pre par dana uložili žalbu na rešenje o pritvoru“, izjavila je Pešić.

Kao razloge za ulaganje žalbe Pešić je navela neuzimanje u obzir određenih okolnosti prilikom odlučivanja i ono što je odbijeno za izvođenje dokaza od strane suda.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Zoran Vitković, advokat porodice ubijene Lidije Đokić je rekao da je nakon izvedenih dokaza tokom glavnog pretresa bilo očekivano da će i ishod postupka biti ovakav kakav jeste, odnosno da će optuženi biti osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

„Tokom čitavog postupka se moglo primetiti da je optuženi nastupao sa naročitom upornošću i naročitom bezobzirnošću i stiče se utisak da se radi o narcosidnom tipu koji je prosto sebe ubedio da će moći da izvede zločin koji neće biti otkriven, ali se pokazalo sasvim drugačije. Optuženi je tokom čitavog postupka pokušavao da pravi nekakve predstave, želeći da pokaže kako je nevin i kako on u svemu tome nije učestvovao, ali je na perfektan način predsednik sudskog veća obrazložio sve dokaze koji su izvedeni, kako pojedinačno i tako u celini. U svemu je ukazao da je izvršilac krivičnog dela Goran Džonić“, izjavio je Vitković.

Majka Stojanka Đokić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Tamara Antić, advokat Stojanke Đokića, majke ubijenog Gorana Đokića, izjavila je da smatra da je izricanjem maksimalne kazne Goranu Đoniću, kazne doživotnog zatvora, na najefikasniji način došlo do primene važećih krivično-pravnih normi kod nas.

„Postupak je vođen efikasno, brzo bez nepotrebnih odugovlačenja. Što se tiče samih oštećenih, činjenica je da za ovakve slučajeve ne postoji ekvivalent koji bi njima doneo određeni mir i ono što bi za porodicu značilo da je pravda zadovoljena, ali s obzirom da je izrečena maksimalna kazna opet na neki način jeste“, istakla je Antić.

Džonić je nakon izricanja presude burno reagova, počeo je da viče da nije kriv i da će da se ubije. Ustao je sa klupe i udario glavom o sto i otimao se trojici stražara koji su priskočili kako bi ga smirili i izveli iz sudnice.

VIDEO: Goran Džonić uveden na zadnja vrata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar