Čedomir Kokanović Foto:N1

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović izjavila je danas u intervjuu za Tanjug da je cilj izmena Zakona o parničnom postupku smanjenje priliva građanskih predmeta u sud, posebno bankarskih obrada kredita.

„Ovom izjavom sa najvišeg sudskog mesta u državi dobili smo potvrdu da su naši bojazni opravdane. Advokatima koji protestuju od početka je jasno da je radna grupa Ministarstva pravde bila pod uticajem bankarskog lobija, i da je zaštita banaka od tužbi oštećenih građana glavni cilj izmena“, izjavio je za Nova S advokat Čeda Kokanović, jedan od advokata u protestu.

On je dodao da je Zakon o parničnom postupku sistemski zakon koji se ne može menjati od danas do sutra kako bogatima i moćnima odgovara jer se time iskrivljuje pravni sistem zbog samo jedne vrste sporova.

“To je za nezadovoljne advokate sasvim neprihvatljivo. Ministarstvo pravde smo pozvali da povuče zakon iz procedure i proteste ćemo nastaviti do ispunjenja zahteva”, rekao je Kokanović.

Jasmina Vasović Foto:TANJUG/ TANJA VALIC

Podsećamo, advokati nezadovoljni predlogom novog Zakona o parničnom postupku najavili su novi protest za utorak, 1. juna u Beogradu. Advokati će se okupiti u 14 časova ispred zgrade Advokatske komore Srbije u Dečanskoj ulici u Beogradu. Nakon toga je planirana šetnja do Ministarstva pravde u Nemanjinoj ulici.

Prošlog ponedeljka velika grupa advokata blokirala je na kratko saobraćaj u centru Beograda, tražeći povlačenje iz javne rasprave nacrta novog Zakona o parničnom postupku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare