Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Veliki broj vidno nezadovoljnih advokata protestovaće danas ispred Advokatske komore Srbije (AKS) u centru Beogradu zbog Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku (ZPP), a koji je nedavno objavljen radi javne rasprave. Kako saznajemo, advokati će se u 15 sati okupiti zbog najavljenih izmena, tražeći da se pomenuti nacrt potpuno povuče.

Prema saznanjima Nova.rs, protest će biti održan ispred prostorija AKS, a veliki broj advokata najavio je da će prisustvovati pomenutom skupu. Zasad nije poznato da li će se istom odazvati i predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac, koji je razgovarao sa ministarkom pravde Majom Popović upravo povodom pomenutih izmena, a koje su najavljene.

U zajedničkom saopštenju nakon sastanka, ministarka pravde i predsednik AKS ukazali su da na taj način žele da potvrde da će se u daljim razgovorima razmotriti sve primedbe koje će biti dostavljene na teskt Nacrta zakona kako bi se došlo do zakonskih rešenja koja će biti u opštem interesu.

„Napominjemo da je javna rasprava o Nacrtu zakona tek počela a da je cilj izmena i dopuna ZPP postizanje usklađenosti sa EU standardima, unapređenje efikasnosti pravosuđa, skraćivanje trajanja dugotrajnih postupaka, ravnomerna opterećnost sudova, stvaranje uslova za suđenje u razumnom roku, sve u skladu sa revidiranim Akcionim planom za Poglavlje 23 i Akcionim planom za unapređenje Republike Srbije na rang listi Svetske Banke“, navodi se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare