Zdenko Tomanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Povodom saopštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kome je tužilaštvo izrazilo zabrinutost zbog toga što je deo sadržaja strogo poverljive beleške koje je tužilaštvo dobilo od Ministarstva unutrašnjih poslova objavljeno u pojedinim medijima, čime je prekršen Zakon o tajnosti podataka, za šta je kao odgovoran označen advokat Zdenko Tomanović, Advokatska komora Beograda daje saopštenje koje preosimo u celosti.

„Advokatska komora Beograda poziva sve državne organe da se uzdrže od izjava koje bi mogle biti shvaćene  kao pritisak na rad advokata, kao i na nezavisnost i samostalnost advokature kao ustavne kategorije“, zaključuje se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavilo službenu belešku načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića koja je sastavljena 5. jula, na dan kada je primio prvi poziv ovog tužilaštva za razgovor u svojstvu građanina, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Podsećamo, branilac načelnika odeljenja za borbu protiv narkotika Slobodana Milenkovića Zdenko Tomanović, naveo je da će njegova advokatska kancelarija pokrenuti pravne postupke pred domaćim i međunarodnim institucijama, povodom pokušaja urušavanja „ličnog i profesionalnog integriteta“ njegovog branjenika, koji je otkrio uzgajanje marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“.

***

BONUS VIDEO: GOST Zdenko Tomanović ADVOKAT

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar