Razgovor koje je Više javno tužilaštvo želelo da obavi sa policijskim inspektorom Slobodanom Milenkovićem, zvanim Mali Senta, završen je danas, a njegov pravni zastupnik Zdenko Tomanović rekao je da je Milenković govorio o onome o čemu je smeo, a da će više informacija o svojim saradnicima izneti onda kada njegove starešine daju dozvolu za to.

Slobodan Milenković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Razgovor je obavljen, gde je Milenković u svojstvu građanina odgovarao na ona pitanja na koja je mogao da odgovara, a nije odgovarao na ona o kojima nije trebalo da razgovara. Razgovor o njegovim saradnicima nije dozvoljen. Razgovor o njegovom operativnom radu nije dozvoljen bez prethodne saglasnosti odnosno njegovih konstultacijama sa njegovim starešinama i nadležnim ministrom, pa i tada uz određene uslove“, objasnio je advokat Tomanović i dodao:

Slobodan Milenković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Što se tiče ispitivanja i ove procesne radnje, ona je obavljena u skaldu sa Zakonom o krivičnom postupku uz uvažavanje svih prava koje ima građanin Srbije kada dođe pred institucije i u tom delu nemam nijednu primedbu, naprotiv. Bilo bi dobro da svaka komunikacija sa tužilaštvom bude ovakva, kakva je bila danas“, rekao je Tomanović.

Advokat Tomanović je objasnio da su naredni koraci u rukama tužilaštva ili nekih drugih službi i da osim ovoga, ne može više govoriti.

Upitan da prokomentariše o tome da se Više javno tužilaštvo žalilo na pritisak medija, Tomanović je rekao da je javnost najvažniji garant realizacije nečijeg prava, a da je kritika najvažnije oružje koje građanin ima kada polemiše sa vlastima ili sa aktuelnom situacijom.

Bonus video: Inspektor Slobodan Milenković na razgovoru u Tužilaštvu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare