Milan Minja Stanojević Foto:privatna arhiva

Advokat iz Čačka, Milan Minja Stanojević, skoro da se udavio jer je, kako tvrdi, u prodavnici "KMN" u tom gradu, kupio čorbast pasulj u kome je bila metalna modla za kolače.

Prema njegovim rečima, bio je radni dan, a on je, kao i obično što čini otišao u svoju omiljenu radnju da kupi ručak. Međutim, umesto ručka, dobio je plastičnu posudu sa pasuljom u kojoj je bila metalna modla za kolače.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kupio sam, pored pasulja i čorbu, kao i plastičnu kašiku, jer sam imao obaveze u kancelariji. Seo sam za radni sto i počeo da ručam. Nakon čorbe, uzeo sam i pasulj, gledao nešto na računaru i osetio da mi nešto smeta u grlu. Pomislio sam da je kost od mesa, ali je nastalo je gušenje. Bukvalno sam počeo da se tresem“, priča on za Nova.rs.

Na svu sreću, nastavlja dalje, bio je priseban i zavukao ruku u grlo i izvadio metal koji je, naglašava, mogao da ga košta života.

„Ispovraćao sam se i sručio na kauč koji imam u kancelariji. Nedugo, nakon toga u radni prostor je ušao moj kolega Nenad Davidović i pitao me šta se dešava, jer i on ima kancelariju u Zanatskom centru. Pokazao sam mu predmet koji sam našao u hrani i on mi je rekao da je to modla za kolače“, priča Stanojević.

Foto:privatna arhiva

Kolega Davidović mu je dao vodu i pomogao mu da dođe k sebi.

„Nakon toga sam otišao u „KMN“ i pitao radnicu da li me se seća. Ona mi je kazala – da naravno, kupili ste pasulj kod nas i dodala da sam njihova česta mušterija“, navodi Stanojević. Pozvala je ovlašćeno lice, jer joj je izneo problem koji me mogao koštati života. Žena sa sprata mu se javila i rekla da će mu se sutra obratiti neko od nadležnih.
„Dobio sam poziv od muškarca koji mi se nije predstavio i rekao da je modla iz druge radionice. Kada sam mu se verbalno suprotstavio kazao mi je da takva modlica može da se kupi na pijaci. Zamislite, ja koji kupujem gotovu hranu da idem da tražim modle. To je sramota“, ocenjuje Stanojević. Prema njegovim rečima, da su mu uputili izvinjenje on bi prihvatio, ali je na takvu, kako tvrdi, drskost, napisao tužbu zahtevajući odštetu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kada sam je predao javio mi se njihov pravni zastupnik i ponudio mi 100 hiljada dinara. Nisam hteo da prihvatim, jer su mi iz te firme rekli da ih niko nikada nije dobio na sudu i pokušali su da me unize kao čoveka i profesionalca“, zaključio je Stanojević. Njegov kolega, advokat Nenad Davidović kaže za naš portal da je, kako mu se čini, bio četvrtak. Došao je da radi i video da su na Stanojevićevoj kancelariji otvorena vrata. Hteo je da ga pozdravi, pita da li je za kafu i zatekao horor scenu.

„Kada sam ga video mislio sam da je čovek imao epi napad, blaži ifarkt. Na podu i stolu je bila prosuta hrana. On je ćutao i pružio mi desnu ruku. Pitao sam ga da li je dobro, on je samo rukom pružio modlu koju je stavio u ubrus“, priča za Nova.rs Davidović. Na naše pitanje zašto nije pozvao Hitnu pomoć, on odgovara da se malo oporavio nakon vode koju je popio i umio se, po njegovom dolasku.

„Žao mi je što nisam fotografisao, ali bio sam uplašen zbog njega i nije mi palo na pamet. Na svu sreću bio je pribran. Objasnio mi je da je modla bila bušna te da je zavukao ruku duboko u grlo kako bi je izvadio“, tvrdi Davidović. Nakon nekog vremena je otišao u svoj radni prostor da donese sredstva za čišćenje, ali je Stanojević u međuvremenu otišao u „KMN“.
„Zamislite kada uđete i vidite čoveka koji je polu-crven i modar u licu koji se drži za vrat, bio je užasan prizor. Dok se on vratio iz „KMN“ ja sam uskupio nered, jer je kolega očekivao klijenta“, kaže naš sagovornik.

Foto:privatna arhiva

On ističe da i sam, kao i njegova porodica kupuje hranu u ovoj prodavnici. „Koja je koincidencija da žene dole u kuhinji sipaju u posudu pasulj, iznesu gore da ne vide, pa trgovac koji je njemu poslužio hranu u plastičnu koficu ne vidi, kao i kolega. Pretpostavljam da je modla bila prekrivena mesom i Stanojević nije video. Na svu sreću bio je trezven“, smatra advokat Davidović.
Da se to dogodi renomiranoj kući kao što je „KMN“ je nezamislivo, ocenjuje Davidović.

„Čak su i mene pozvali i rekli da nije modla mogla da dospe u deo gde se proizvodi hrana. Čovek mi je rekao da će sve biti svestrano ispitano, jer su česte zloupotrebe, aludirajući da je Milan Stanojević da je našao modlu u kući. Kao da on zna kakve su one u „KMN“-u“, zaključio je advokat Davidović za naš portal.

On ponavlja reči kolege Stanojevića, da su se izvinili nikada ne bi bila podneta tužba protiv te radnje. Naša redakcija je pozvala nadležno lice u „KMN“-u ali nisu odgovarali na naše pozive. Čačani kažu da su veoma zadovoljni hranom, higijenom i kvalitetom gotovih jela iz ove radnje. „Imam dete od tri godine. Kupujem mu čorbice, supe, pasulj, đuveč, apsolutno sve. Nikada ni jednu trunku nisam videla u hrani“, kaže za Nova.rs Rada Miletić. Istog stava su i ostali žitelji grada pored Morave sa kojima smo razgovarali. Navode da su hrana i usluga na vrhunskom nivou.

BONUS VIDEO: Uhapšeno četiri osobe i zaplenjeno 16 kg marihuane, 199 komada municije i 4 ručne bombe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (13)