Foto: EPA-EFE/DOMENIC AQUILINA

Aleksandaru Stojanoviću (43), državljaninu Srbije, sudi se na Malti zbog optužbi da je ubio Egipćanina Vaida Motaleba (43), za šta mu je navodno plaćeno 5.000 evra.

Jedan od svedoka ispričao je sudu da je pored novca, plaćenik iz Srbije od naručilaca ubistva dobio i pušku i automobil za bekstvo. Suđenje se odvija iza zatvorenih vrata jer je istraga o kriminalnoj grupi, za koju se veruje da je radio Srbin, još u toku.

„Priznao mi je da je išao do kraja, da je ubio čoveka. Rekao mi je: Ubio sam Arapina, sa pet hitaca iz puške. Kada sam čuo šta je uradio odmah sam ga izbacio iz stana“, ispričao je Andre Galea, Srbinov prijatelj, koji je takođe u pritvoru ali zbog teških krađa.

Svedok je opisao Srbina i kao teškog heroinskog zavisnika koji je ubio Egipćanina u lokalnom ratu za tržište narkotika, jer je smetao suparničkoj grupi, pišu Novosti.

Egipćanin je pronađen mrtav u jutarnjim satima 15. januara 2018. godina na ostrvu Gozo. U novembru iste godine policija je pronašla automobil BMV, koji je koristio ubica. Stojanović je uhapšen krajem maja ove godine i na sudu se izjasnio da nije kriv.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar