Reka Sava, Matej Periš, nestao
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/MUP Hrvatska/Privatna arhiva

Od nestanka Mateja Periša (27) navršilo se tačno 20 dana, a policiji su praktično vezane ruke - još uvek ne postoji nijedan trag koji bi mogao da objasni šta se kobne večeri, tačnije u noći između 30. i 31. decembra, dogodilo Splićaninu.

I dalje nije poznato pod kojim se okolnostima desio nestanak mladića, a gotovo svakodnevno se pojavi veliki broj informacija – kako lažnih, tako i onih proverenih. Ono što je izvesno jeste da je potraga ušla u 20. dan, a policija i dalje nema konkretnih saznanja o nestanku mladića.

Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra, kada je, iz nepoznatih razloga, izašao iz kluba „Gotik“ u kojem se provodio sa prijateljima. On je u Beograd došao uoči Nove godine, 30. decembra, zbog dobrog provoda.

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Smestili su se u posle podnevnim satima u smeštaj, nakon čega su otišli u restoran „Ambar“ na večeru. Nakon toga, krenuli su dalje u izlazak, koji je bio koban po nestalog mladića. Nešto posle ponoći Periš je odlučio da napusti klub i to je ujedno i poslednji put kada su ga njegovi drugovi videli. Kuda se uputio i zbog čega – pitanja su na koja i dalje nema odgovora.

Pročitajte još:

Njega su te večeri snimile nadzorne kamere nekoliko lokala kako trči ulicama – Karađorđevom, Travničkom i oko restorana „Savanova“. Na jednom zapisu prolazi pored grupe ljudi, na drugom pokušava da zaustavi taksi vozilo, a na ostalima trči. Poslednji snimak na kome se vidi Matej je najmisteriozniji – mladić je usnimljen kako se stepenicima kod restorana „Savanova“ spušta do Save, a potom mu se gubi svaki trag. Nakon toga, nadzorne kamere nisu usnimile Mateja.

Ipak, da li je mladić tog trenutka ušao ili upao u reku još uvek nije utvrđeno.

Njegovi prijatelji, koji su kobne večeri bili sa njim, saslušani su u Srbiji i tom prilikom su poligrafski testirani. Prema pisanju hrvatskih medija, grupa je danas saslušana i u hrvatskoj policiji o svim detaljima noći u „Gotiku“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Policija je ujedno obavila i razgovor sa misterioznom Splićankom Majom S., sa kojom je Matej poslednji put komunicirao, tačnije imala je propušten poziv od nestalog Hrvata. Ona se nakon raznih medijskih pisanja oglasila za emisiju „Eksploziv“ na televiziji „Prva“ rekavši da se kaje što se kobne večeri nije javila na telefon.

„Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gde da idu i šta da rade“, rekla je devojka.

Ono što je izvesno jeste da su policiji vezane ruke. Praktično nema nijednog traga koji bi mogao da ukaže okolnosti pod kojima je Matej nestao, ali i razloge zbog kojih je kobne večeri napustio „Gotik“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potraga za njim skoncentrisana je na reku Savu, a svakodnevno se vrše pretrage pomenutog terena.

Otac nestalog Splićanina Nenad Periš se od nestanka sina nalazi u Srbiji, ali od mladića, ni posle 20 dana, nema ni traga, ni glasa.

BONUS video: Potraga za Matejem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar