Sneg na Jahorini Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prema trenutnim informacijama, 17 osoba, među kojima ima i dece, se duže od 24 sata nalaze zaglavljeni, zavejani i bez hrane u lovačkoj kući na Maljenu, a od sinoć se turno skijama probija ekipa Gorske službe spašavanja koja im doprema namirnice.

„Koliko mi sada znamo, Sektor za vanredne situacije je upućen, prvo su oni pokušali da dođu do njih sa vatrogasnim službama, ali to nije uspelo. Naše ekipe su na putu i probijaju se do njih, jednim delom puta idu autom a zatim turno skijama“, javljaju iz Gorske službe.

Pročitajte još:

Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade pokušale su da krenu u njihovom pravcu i da im dopreme hranu, ali zbog izuzetno loših vremenskih uslova nisu uspele u tome, pa je jutros od 5 časova akciju spasavanja i dopremanja namirnica zavejanima preuzela Gorska služba.

U pitanju je grupa ljubitelja Off Road vožnje, koji su ostali zavejani u rejonu Bogdanica na planini Maljen.

„U pitanju su Off Road vožnje, njima su se dva džipa pokvarila, te su zbog toga ostali zarobljeni“, tvrdi Gorska služba za spašavanje.

Oni su stvari iz dva havarisana vozila prebacili u druga vozila i uspeli su vozilima da dođu do određene tačke, a potom peške do jedne planinske kuće, gde bar imaju krov i određenu količinu ogreva.

BONUS VIDEO: Blokada na Iriškom vencu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar