Foto: Shutterstock, Savo Prelević

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, ubijen je u četvrtak u Turskoj, a on se mesecima unazad nalazio u bekstvu. Njegova glava bila je nekoliko puta ucenjena, a pripadnici kavačke grupe su na različite načine pokušavali da ga ubiju. Jedan od takvih pokušaja dogodio se dok je škaljarac boravio u pritvoru u zatvoru "Spuž".

Vukotić je likvidiran iz petog pokušaja. Njegovo ubistvo je već nekoliko puta bilo naručivano, ali je svaki put metak izbegao za dlaku. Jedan od najupečatljivijih pokušaja likvidacije vođe škaljaraca bio je onaj u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija „Spuž“. Prema pisanjima crnogorskih medija tada, u ovaj pokušaj atentata bio je umešan i jedan zatvorski čuvar.

Foto: Zoran Lončarević

Tada je zatvorski službenik Vladan Lučić uhapšen zbog sumnje da je kao član kavačkog klana navodno učestvovao i imao ulogu u planiranju likvidacije vođe škaljarskog klana.

Kako su crnogorski mediji tada preneli, krivičnom prijavom Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćeno 12 osoba, zbog sumnje da su organizovali ili bili deo kriminalne grupe, koja je navodno planirala ubistvo Vukotića, dok se nalazio 2020. u zatvoru.

Jovan Vukotić Foto:Savo Prelević

Plan je bio da pripadnici kavačke grupe pucaju na prvog „škaljarca“ kada bi se pojavio na prozoru svoje pritvorske ćelije.

Pročitajte još:

U slučaju neuspeha, pripremili su i plan B koji je podrazumevao da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar Istražnog zatvora i onemogući eventualno bekstvo Vukotića koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene eksplozivne naprave.

Ovaj pokušaj ubistva je osujećen, a detalji napada saznali su se nakon što su istražitelji presreli komunikaciju između kavčana.

Inače, Vukotić je slovio za apsolutnog vođu škaljarskog klana. Njegov klan je, prema operativnim saznanjima, sarađivao sa pet kriminalnih grupa u regionu.

VIDEO: Napad na radnicu teretane.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar