vođa škaljarskog klana
Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević

Uhapšen je zatvorski službenik Vladan Lučić, a krivičnom prijavom obuhvaćeni su odbegli Radoje Zvicer i Milan Vujotić, Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji se nalazi u Istražnom pritvoru, ali i članovi kriminalne organizacije - Dragan Knežević, Goran Vukčević, Igor Terzić, Stefan Kraljević, Danilo Bakić, Radovan Vujović, Filip Knežević i Ratko Živković.

Zatvorski službenik Vladan Lučić uhapšen je zbog sumnje da je kao član kavačkog klana navodno učestvovao i imao ulogu u planiranju likvidacije vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Vijesti saznaju da je krivičnom prijavom Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćeno 12 osoba, zbog sumnje da su organizovali ili bili deo kriminalne grupe, koja je navodno planirala ubistvo Vukotića, dok se nalazio 2020. u ZIKS-u.

SDT grupu sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, od kojih se dva lica sumnjiče za krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su odbegli Kotoranin Radoje Zvicer i Podgoričanin Milan Vujotić, ali i Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji se nalazi u Istražnom pritvoru. Članovi kriminalne organizacije, kako veruje SDT, su i osumnjičeni – Dragan Knežević, Goran Vukčević, Igor Terzić, Stefan Kraljević, Danilo Bakić, Radovan Vujović, Filip Knežević i Ratko Živković.

Lučić se sumnjiči da je „kavčanima“, navodno odavao podatke o kretanju i čuvanju Vukotića dok je bio u ZIKS-u.

Spuž zatvor
Foto: N1

Lučića je budvanska policija uhapsila, po nalogu SDT-a, u Lastvi Grbaljskoj gde je bio smešten.

On je, kako je „Vijestima“ rečeno, bio sezonski zaposlen kao obezbeđenje na jednoj plaži.

Zbog ovog krivičnog dela, policija je pretresala nekoliko lokacija.

Iz Uprave policije kazali su da su juče sproveli akciju „UIKS“ i procesuirali Specijalnom državnom tužilaštvu 12 lica koja se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, od kojih se dva lica sumnjiče za krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja.

„V.L, službenik UIKS-a, lišen je slobode, sedam osumnjičenih je trenutno nedostupno nadležnim organima, dok se četiri osumnjičena lica nalaze u UIKS-u na izdržavanju kazni zatvora zbog drugih krivičnih dela. Sumnja se da su R.Z. i M.V. tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju sa ciljem izvršenja najtežih krivičnih dela protiv života i tela, a čiji članovi su postali ostala osumnjičena lica, te su u cilju realizacije kriminalnog plana R.Z. i M.V. podstrekavali druge članove kriminalne organizacije na izvršenje teškog krivičnog dela protiv života i tela na štetu lica jedne suprotstavljene kriminalne organizacije. Sumnja se takođe, da je V.L, službenik UIKS-a za zadatak imao pružanje logističke podrške prilikom izvršenja krivičnog dela“, navodi se u saopštenju UP.

BONUS VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar