Foto: N1

Da su i na Zvezdari građani poraženi onako kako se osećaju stanari Bloka 37 koji pokušavaju da spreče izgradnju poslovnog objekta u svom komšiluku, danas bi jedno drvo iz 1936. bilo posečeno.

Jer ovaj gorostas zasmetao je investitoru, zbog njega se u garažu stambenog objekta koji će tek nići ne bi moglo pod pravim uglom.

Ipak, zarad dobrih komšijskih odnosa, investitor je odustao od seče stabla, iako je za nju imao saglasnost, odnosno rešenje Gradskog zelenila.

Foto: N1

Stanari okolnih ulica koji od petka protestuju aplauzom su pozdravili ovu odluku.

„Treperim zajedno sa kestenom“, reakcija je Katarine Majić na lepe vesti.

„Sad sam ga (kesten) izgrlila i izljubila. Mnogo sam srećna. Drvo danas, koje ima 85 godina, u gradu Beogradu, gde preovlađuje beton, to je prosto, ne samo raritet, nego nešto što se zaista mora čuvati. I mi smo bili voljni zaista da izlazimo ovde i da se skupljamo iz dana u dan, koliko ko može, i kada može, ali evo nije bilo potrebe. Očigledno je taj pritisak preovladao i ta dobra volja njegova (investitorova), jer mi smo rekli kada budu sagradili zgradu, donećemo im kolače da se zahvalimo i u ime nas, i u ime ovog kestena“, poručuje ona.

Pojavio se i predstavnik investitora koji je, pred kamerom N1, jasno poručio: „Drvo se ne seče. Završeno!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar