Dejan Žujović i Predrag Kon
Dejan Žujović i Predrag Kon

Pulmolog Dejan Žujović objavio je u svojoj emisiji “Izgubljeni” da će tužiti epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona. On je poručio Konu da mu nikada nije pretio, već da mu je obećao da će odgovarati “za sve brljotine” u prethodne dve godine.

Epidemilog i član Kriznog štaba Predrag Kon u emisiji “Persona non grata” na N1, pročitao je Fejsbuk post doktora Dejana Žujovića, objavljen prošlog leta, u kom je on, između ostalog, napisao “Doći ću iz mraka i naplatiću vam znoj”.

Epizodu doktora Dejana Žujovića u kojoj govori o Predragu Konu, Kriznom štabu i epidemiji koronavirusa, možete pogledati na linku ispod.

Žujović je u svojoj emisiji objasnio još jednom na šta je mislio kad je to napisao, navodeći da će tužiti Kona.

“Peco Konu, nisam ti pretio. Dao sam ti obećanje i to ću obećanje kad tad da realizujem. Ali ne tako što ti misliš, mali čoveče, da ću da iskočim iz nekog mraka i ne znam šta da ti uradim. Ne pada mi na pamet. Ja sam mnogo inteligentnije i humanije biće od onoga kako me ti posmatraš. Ja ću da te tužim. Tebe i celu tu ekipu koja činila Krizni štab i koja je radila to što je radila. Tužićemo te u ime pokreta “Za sve moje ljude” za sve brljotine koje ste priuštili ovom društvu u protekle dve godine. Ja se nadam da neće trajati duže od dve godine, ali imam utisak da će se produžiti”, poručio je Žujović, dodajući da mu nije jasno zbog čega je poznati epidemiolog njegovu poruku povezao sa protestima koji su se nedavno dogodili ispred njegovog stana, jer, kako kaže, niko normalan ne opravdava ono što se dogodilo na vratima Predraga Kona.

“Moram da objasnim taj post na Fejsbuku. U maju mesecu oboljevam tamo gde sam i radio. Ležem u bolnicu ‘Dragiša Mišović’. Ležem deset dana i trebalo bi potom da izađem i odem u samoizolaciju. Posle dve nedelje samoizolacije počinjem radim i tad počinje ona priča Darije Kisić i Predraga Kona – kako je virus oslabio i izgubio na potencijalu, kako dolazi leto, kako će to sve da bude super… U isto vreme čitam izveštaj iz Saudijske Arabije i zemalja koja se nalaze južno hemisferi. Tamo u tom trenutku taj virus ‘satire’ stanovništvo i jasno mi je da ovde leto neće ništa da reši, odnosno da je cela priča uklopljena u predizborne svrhe”, opisuje Žujović.

Pročitajte još...

On dodaje da je vrlo brzo morao nazad na posao, a da ga je tamo sačekala identična situacija kao s početka epidemije – skafander, veliki broj zaraženih pacijenata i izostanak normalnog života.

“U sred leta opet završavam u skafanderu i radim svoj posao. Jednog dana, pacijent koji je sedeo do mene me pita šta je to na podu. Čak to nisam ni primetio to, ako mi verujete… Sva voda mog znoja se slivala niz skafander u nogavice i u moje cipele, a zatim se iz cipela izlazila po podu. Na kraju smene sam video tu baretinu svog znoja, koja može da se meri litrama. Što ovaj (Predrag Kon prim. aut.) pokušava da relativizuje govoreći: “Pa on tvrdi da je znoj”. Pa, dođi.. Đođi, pa vidi”, poručio je Žujović Konu, da bi potom nastavio da govori o pomenutoj poruci i razlozima zbog čega je poručio “da će doći iz mraka”.

Foto: Facebook/Dejan Zujovic

“Naravno da sam tako revoltiran, kad sam se spustio u svoju ordinaciju ostavio takav post. To je osećaj bunta koji svaki normalan čovek mora da ima. Da kažeš vlastodršcima da ih se ne plaši, da vidiš šta rade i da ćeš se boriti svom snagom protiv njih”, istakao je on.

BONUS VIDEO: Dr Žujović o vakcini, seksu i neuspehu muškaraca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare