Zrenjanin: Sedma protestna vožnja zbog smrada iz kafilerije

Društvo 08. avg. 202021:06 > 22:57
Podeli:
Zrenjanin, protest protiv kafilerije Prekon
Foto: Printscreen/Twitter/Predrag Stankovic

Protestna vožnja zbog smrada iz kafilerije Prekon u Zrenjaninu organizovana je i večeras u tom gradu, a u koloni, koja je obišla delove grada u kojima je taj problem najizraženiji, bilo je više od stotinu vozila i motocikala.

Organizator je udruženje građana „Stop Kafileriji“, a jedan od učesnika, Gojko Stojinović, rekao je da je namera da se još jednom izrazi nezadovoljstvo zbog smrada, zagadjenja životne sredine, ali i zbog, kako je naveo, nečinjenja nadležnih.

„U Prekonu očigledno ne postoji čvrsta namera da se ovaj problem reši, a mi sumnjamo i da postoje i problemi vezani za neispunjavanje uslova, pravilnika i zakona, o čemu ćemo obavestiti nadležne“, kazao je Stojinović za agenciju Beta.

Osvrnuvši se na obećanje koje je lokalna samouprava dala, posle ovonedeljnog sastanka sa predstavnicima kafilerije, da će problem biti rešen u što skorije vreme, Stojinović je uputio zamerku što na taj sastanak nisu pozvani i gradjani kako bi se čuo i njihov glas, glas ljudi koji „na svojoj koži osećaju problem“.

„Ne mogu da u to verujem jer su se takve izjave do sada pokazale kao neistinite, ali, u svakom slučaju udruženje ne smatra da sastanak nije održan, niti da je dogovoreno bilo šta validno, ali bismo da i nas uključe u tok pregovora“, kazao je Stojinović.

Upitan da kaže hoće li protest biti radikalizovan, rekao je da je o tome rano govoriti, ali da građani neće stati da ukazuju na problem.

„Naše aktivnosti će biti u skladu sa zakonom i preporukama, ali očekujemo i brzo rešenje, borićemo se svim pravnim sredstvima, nećemo stati, tražimo da Zrenjanin diše, jednostavno, smrad mora da napusti grad“ poručio je on.

Udruženje Stop Kafileriji krenulo je i u prikupljanje potpisa za peticiju „Da Zrenjanin diše, kojom od nadležnih zahtevaju da hitno preduzmu sve potrebne mere iz svoje nadležnosti i zabrane rad preduzeću Prekon čime će rešiti problem nesnosnog smrada u gradu Zrenjaninu jednom za sva vremena.

 

Komentari

Vaš komentar