Foto:Fondacija humanost bez granica

Zorica Dragojlović (2015) rođena je kao zdrava beba sa ocenom 10. Već u prvih par meseci bolest se ispoljila, pa nikada nije sela ili samostalno napravila bilo koji pokret. Bolest joj je oduzela mogućnost samostalnog disanja, gutanja i mogućnost govora. Zoka je najstarija devojčica sa SMA tip 1 u Srbiji, koja je još uvek živa zahvaljujući respiratoru i svim drugim aparatima koji su joj od životnog značaja, kao i fizikalnoj terapiji, koju već sedam godina sprovodi u kućnim uslovima.

Zoka je mentalno očuvana i sve razume, ali je vezana za krevet i u potpunosti zavisi od majke.

Sredstva su potrebna za Zokin lakši život, za medicinska pomagala, za kupovinu aparata ako se neki pokvari, a ne može se popraviti, medicinski materijal, servisiranje aparata, banjsko lečenje, rehabilitacije, ortopedska pomagala, fizikalnu u patronaži.

Majka Ljiljana je samohrani roditelj i žive od tuđe nege i pomoći što nije dovoljno ni za njen potrošni medicinski material, pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Zorici, tako što će poslati SMS sa brojem 84 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj, internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

***

BONUS VIDEO: Priča Ivane Stojanović o borbi sa progerijom