Počela rekonstrukcija Keja oslobođenja u Zemunu

Društvo 01. nov. 202110:27 > 10:28
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rekonstrukcija Keja oslobođenja u Zemunu je počela, naveo je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će se taj posao obavljati fazno.

Prvi deo radova podrazumeva rekonstrukciju same ulice, dužine oko kilometar, od Stevana Markovića do Karamatine, a drugi deo od Karamatine do Njegoševe i na kraju od Njegoševe do kraja obaloutvrde.

„U prvom delu postaviće se asfalt i parking mesta sa obe strane, a posle od Stevana Markovića do Marka Nikolića, gde prolaze autobusi, takođe će biti asfalt, dok će sa strane biti kocka i na kraju do obaloutvrde biće sitna kocka, kako bi se uklopila sa već urađenim delom“, precizirao je Vesić za TV Pink, a prenosi Beoinfo.

On je najavio i da će se tokom sledeće godine raditi i fasade u ovoj ulici, rekonstrukcija keja, biće obnovljeno zelenilo, nove klupe, nova rasveta. Takođe, dodao je on, radi se i kompletna zamena stare vodovodne i kanalizacione mreže, a u toku je i izgradnja kanalizacije u starom jezgru Zemuna.

„Sledeće godine radiće se i rekonstrukcija Glavne ulice, kao i svih manjih ulica između Glavne i keja. U januaru počinjemo i radove na podzemnoj garaži na platou ispred ‘Pinkija'“, naveo je zamednik gradonačelnika Beograda.

Podsetio je da je pre dve godine urađeno više od osamdeset fasada, a da je oko Gospodske ulice napravljena pešačka zona.

„Zemun postaje polako biser Beograda“, rekao je on.

Zamenik gradonačelnika je naglasio i da se već vaja spomenik nekadašnjem gradonačelniku Branku Pešiću, koji bi u februaru, martu sledeće godine trebalo da bude postavljen u pešačkoj zoni Zemuna.

Rok za završetak radova na Keju oslobođenja je osam meseci.

Bonus video – Radovi u naselju Braće Jerković 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar