Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Promo

Vlasnik Televizije Pink, Željko Mitrović predao je neophodnu dokumentaciju Regulatornom telu za elektronske medije za dobijanje nacionalne dozvole (poznatije kao nacionalne frekvencije) za još jednu televiziju, a reč je o kablovskom kanalu "Vesti", koji je pokrenut 2013. godine - prvobitno nazvan "Pink 3".

On je izjavio da će ova televizija u svom sadržaju imati 70% informativnog programa, ali i obrazovnog, kulturnog, igranog i naučno-dokumentarnog.

„Mi smo taj elaborat predali, pa ćemo videti“, istakao je Mitrović.

Podsetimo, „Pink Media Group“ u vlasništvu Željka Mitrovića dobila je dozvolu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da kupi 100 odsto „Rock radija“, objavljeno je na portalu pomenutog tela.

REM je odgovor poslao u maju ove godine, i u njemu navodi da se planira prenos 100 odsto vlasništva sa „Master Media Mix“, firme vlasnika „Rok radija“ iz Novog Sada, na „Pink“. „Pink“ je u prilog upitu dodao i nacrt ugovora o prenosu vlasništvu. U upitu se, takođe, navodi i da je „Pink“ vlasnik „Red Media Group“ koja ima dozvole za emitovanje radijskog signala, ali – smatra REM – prenosom vlasništva „Rock radia“ neće se narušiti „medijski pluralizam“.

Pored „Rock radija“, Mitrović ima bivšu Lagunu, odnosno „RED radio“, kao i „Pink radio“.

Savo Manojlović u borbi protiv PInka i Hepija 

Inače, danima na društvenim mrežama kruži peticija tima „Kreni promeni“ koja je namenjena oduzimanju nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog emitovanja rijaliti programa. Ovo udruženje je objavilo na svom Instagram profilu rezultate peticije, a do ovog momenta ju je potpisalo 200.000 ljudi. Oni su uz fotografiju poslali zahvalnost svima koji su ih podržali, i pozvali sve da nastave sa potpisivanjem.

Željko Mitrović pozvao je direktora kampanje „Kreni promeni“ na TV duel, a Manojlović je to prihvatio uz uslov da stavove ukrste u emisiji Ljubice Gojgić na RTV Vojvodina.

Pokret „Kreni-Promeni“ i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) održali su ispred prostorija Regulatornog tela za elektronske medije (REM)  performans i konferenciju za novinare povodom peticija za oduzimanje frekvencije televizijama Pink i Hepi.

Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV; promo; shutterstock.

Za nacionalnu dozvolu konkursali N1 i Nova S

Televizija Nova S predala je danas Regulatornom telu za elektronske medije neophodnu dokumentaciju za učešće na konkursu za dodelu nacionalne dozvole za emitovanje programa u Srbiji.

Nova S je kao kablovski kanal u prethodne tri godine zadobila veliko poverenje gledalaca zbog kvalitetnog sadržaja koji nudi, a merenja gledanosti potvrđuju da smo, uprkos ograničenoj dostupnosti, ispred određenih televizija koje trenutno imaju nacionalnu frekvenciju. Televizija N1, takođe je predala Regulatornom telu za elektronske medije (REM) neophodnu dokumentaciju za podnošenje prijave na konkursu za dodelu nacionalne dozvole za emitovanje programa.

PROČITAJTE JOŠ

Kao informativni prekogranični kablovski kanal, N1 postoji od 2014. godine i u srpskoj javnosti se profilisao kao televizija kojoj veruju, kao profesionalan, nezavisan i objektivan medij. To dokazuju i merenja gledanosti TVBeat-a, prema kojima je N1 u mreži u kojoj se emituje, u poslednje dve godine stalno među pet najgledanijih kanala, gledaniji i od pojedinih trenutnih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

BONUS VIDEO: Peticija protiv Pinka – Pink uzvratio udarac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare