Foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Ujedinjenih sindikata Srbije "Sloga" ukazao je danas da se dva meseca od donošenja Zaključka, kojim se omogućava zdravstvenim radnicima i saradnicima angažovanim nakon proglašenja epidemije korona virusa da budu zaposleni na neodređeno vreme, još uvek ne zna kada će oni početi da rade.

„Najoštrije osuđujemo postupanje Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja zbog nesprovođenja odluke koja se odnosi na zapošljavanje na neodređeno vreme lica koja su u vreme epidemije korona virusa bila radno angažovana. Vlada je ovaj Zaključak donela 31. avgusta 2023“, naveli su iz sindikata Sloga u saopštenju.

Predsednik Udruženih sindikata „Sloga“ – sindikata zdravstva i socijalne zaštite Predrag Đurić ocenio je da je postupanje nadležnih institucija u ovom slučaju neprihvatljivo.

PROČITAJTE JOŠ

„Ceo posao trebao je biti završen u roku od 30 dana, a ne da se ljudi drže u neizvesnosti. Ovo što su ustanove dobile kao informaciju da će se na sastancima razmatrati samo prijem zdravstvenih radnika je produbljivanje podele zaposlenih u zdravstvu, a ako ostanu pri takvom stavu, to znači da ni odluke koje oni donesu neće biti poštovane. Zaključkom je jasno definisano koje sve kategorije zaposlenih mogu da zasnuju radni odnos na neodređeno vreme“, rekao je Đurić.“

On je ocenio da se trenutak kada će nova uredba o koeficijentima „ugledati svetlost dana“ približava, bar prema obećanjima koja su data Slogi od strane Vlade Srbije.

„Ovaj dokument ima izuzetan značaj za sve zaposlene u zdravstvu, jer od njega zavisi da li će se konačno ispraviti višedecenijska nepravda prema određenim kategorijama zaposlenih ili će se trenutna teška situacija dodatno pogoršati“, zaključio je Đurić.

BONUS VIDEO Štrajk upozorenja i treći protest zdravstvenih radnika Instituta za reumatologiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar