Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zbog problema sa snegom uvredena je vanredna situacija u opštinama Ljubovija i Krupanj.

Opštinski štab proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Krupanj, navodi se na sajtu opštine.

Vanredna situacija se proglašava zbog obilnih snežnih padavina i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.

Osnovne i srednje škole neće raditi tri dana i prvi radni dan je 16. decembar.

Predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović i pomoćnik predsednika Aleksandar Petrović obišli su neka od najugroženijih sela među kojima je i Dvorska, gde su sa meštanima razgovarali o problemima nastalim usred trenutne situacije.

„Problemi izazvani padom glavnog dalekovoda su rešeni, Krupanj se uredno snabdeva električnom energijom a ekipe Elektrodistribucije su i dalje na terenu kako bi sve mesne zajednice na teritoriji opštine Krupanj u što kraćem vremenskom roku dobile uredno snabdevanje električnom energijom. Takođe, očekujemo i da će glavni putni pravci na teritoriji opštine Krupanj biti prohodni danas, zatim se nastavlja sa čisčenjem putnih pravaca prema svim zaseocima na teritoriji krupanjske opštine. Molimo građane za strpljenje, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, ekipe ulažu maksimalne napore da se svi putni pravci što pre pročiste a građanima obezbedi nesmetano kretanje“, naveo je predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović.

I opština Ljubovija uvela vanrednu situaciju

Zbog problema sa snegom i opština Ljubovija je uvela vanrednu situaciju. Dve trećine stanovništva je bez električne energije, neki od njih još od subote. Svi seoski nekategorisani putevi su u prekidu.

Sve ekipe su na terenu, ali im posao otežava na hiljade palih stabala koja onemogućavaju mehanizaciji da prođe.

Magistralni i regionalni putevi u toj opštini su prohodni, ali je potreban oprez jer ima snežnih nanosa i palog drveća.

Podsećamo, sneg i katastrofalni vremenski uslovi primorali su opštine Nova Varoš, Lučani i Sjenica da raniej danas proglase vanredno stanje.

BONUS VIDEO: Vanredno u Sjenici zbog snega: Nova vlast, stare muke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar