Novi Pazar Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Nakon jednočasovne blokade centra grada u Novom Pazaru, završen je protest " Pazar uStaje " koji je bio organizovan od strane građana Novog Pazara, koji su na ovaj način izrazili nezadovoljstvo vezano za donošenje novog zakona, ali i pokazali nezadovoljstvo odnosom države prema Bošnjacima u ovom delu zemlje, a posebno stavljajući akcenat na nepravdu koja je poslednjih godina učinjena porodicama Bakan, Skarep i Mavrić.

PROČITAJTE JOŠ:

Okupljeni građani su mirno stajali na kružnom toku u centru grada, nije zabeležen nikakav incident. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da nije bilo primetno pojačano prisustvo policije u uniformama, ali je i te kako bio primetan povećan broj inspektora u civilu koji su sa strane snimali i fotografisali učesnike skupa.

Novi Pazar Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Okupljeni građani se solidarušu sa ostalim građanima Srbije i iskazuju zadovoljstvo da je protest organizovan i u Novom Pazaru jer na taj način pokazuju da ni građani ovog grada nisu zadovoljni trenutnom vlašću u zemlji.

Novi Pazar Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

“ Neka ode ova slika, mi nismo za Vučića, nismo za ovu vlast, to što ima ključ grada kao počasni građanin, to su mu dali njegovi koalicioni partneri a ne mi građani Pazara “ rekao je Safet, jedan od okupljenih građana za naš portal.

Oko stotinak građana se na kraju protesta mirno razišlo i sada je saobraćaj u centru grada normalizovan.

Novi Pazar Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

BONUS VIDEO: Protesti u Novom Pazaru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar