Foto: Kreni Promeni

Pokret Kreni-Promeni poziva građane da i ove godine uzmu učešće u akciji čišćenja Srbije pod sloganom "Zavrni Rukave" i uključe se u masovnu akciju čišćenja naše zemlje 24. marta od 12 do 14 časova.

„Akciju čišćenja Srbije i ove godine su inicirali naši drugari iz Eko Straže, s ciljem da u jednom danu na što više lokacija organizujemo ljude i očistimo Srbiju“, navodi se u saopštenju organizacije.

Svako ko želi da učestvuje akciji, može da se pridruži na nekoj od najavljenih lokacija, a moguće je i samoinicijativno organizovati ljude na nekoj drugoj.

Foto: Kreni Promeni

„Nije nužno da odmah imate jasnu viziju gde biste čistili, bitno je da imate volju i da želite da se pridružite nama i svim drugim organizacijama i ljudima koji će organizovati čišćenje na taj dan. Svi za jednog, jedan za sve“, poručuju iz Kreni-Promeni.

Sve što je potrebno uraditi je da popunite formular koji se nalazi na ovom linku najkasnije do sutra, a organizacija će kontaktirati sve prijavljene u cilju dogovaranja detalja.

Foto: Kreni Promeni

U saopštenju ističu da je „prošle godine preko 5000 ljudi, na 160 lokacija zavrnulo rukave i počistilo smeće“.

„Pored EkoStraže i pokreta Kreni-Promeni u organizaciji akcije čišćenja Srbije ‘Zavrni rukave’ uključile su se i organizacije: Prvi prvi na skali, Casa Forte, Udruženje MOJ BLOK, Ekološki pokret Vrbasa, Inmold Group doo, Sačuvajmo zelenu Zvezdaru, Fit cleaner, Hiking Srbija, Ekološko udruženje Rzav, Eco-machines, Eko Straža Novi Sad, UG Mladi u rural, Marš s Kolubare, Udruženje Ekomar, UG Brest, Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, Zdravo Deliblato, Zeleni rakovi“, navodi se u saopštenju.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar