Snažno nevreme zahvatilo je danas Vojvodinu, a od jačine vetra u selu Pivnice kod Bačke Palanke jednom domaćinstvu je srušen krov. Snimak kako vetar odnosi krov pojavio se na društvenim mrežama, a iz mesne zajednice ovog sela apelovali su na građane da ne izlaze na ulicu i ne puštaju decu napolje jer vetar porušio bandere pod naponom.

Olujni vetar napravio je danas haos u Srbiji. Drveće je padalo po putevima, pala je jaka kiša, a vetar je nosio sve pred sobom.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

O tome kakva je oluja zahvatila sever Srbije potvrđuje i snimak nevremena iz sela Pivnica kod Bačke Palanke. Na snimku koji se deli društvenim mrežama vidi se kako je olujni vetar oduvao krov jedne kuće.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pričinjenja je velika materijalna šteta, a na putu su ostaci drveća, lišća, kao i čitavih stabala koja su oborena. Vetar je oborio i nekoliko bandera pod naponom.

Zbog toga su iz lokalne mesne zajednice apelovali na građane da ne izlaze iz kuća i ne puštaju decu napolje.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Mesna zajednica Pivnice apeluje na građane da ne izlaze na ulicu i da ne puštaju decu napolje. Vetar je porušio bandere pod naponom“, navodi se na Instagram stranici 192.

Podsetimo, prvi grad na udaru jakog vetra bio je Čačak, u prepodnevnim časovima. Zbog toga je došlo i do ljuljanja građevinskih kranova u centru grada, a nekoliko stabala počupano je iz korena. Blokiran je i auto-put Subotica-Novi Sad kod Zmajeva, jer je na njega palo drvo, a i u Beogradu pada kiša i duva jak vetar.

„Putevi Srbije“ saopštili su da se na auto-putu Subotica – Novi Sad, kod Zmajeva, smer ka Novom Sadu – saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

I u Beogradu je oko 13 sati počeo jak pljusak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar