Menadžerka za odnose sa javnošću kompanije SBB Jela Krivokapić kaže da je odluka RTS-a da "stornira" reklamu SBB-a predstavlja cenzuru oglasnog prostora. Kako je obajsnila za televiziju Nova, marketinška i pravna služba su zatražile korekciju reklame ali i nakon tih zatraženih izmena - reklama je puštena samo jednom i nakon toga "stornirana". Objašnjenje od RTS-a nije stiglo.

„Možemo da čujemo sa svih strana da RTS možda neke informacije u svom informativnom programu ne prenose na način na koji bi trebalo, da neke teme ne obrađuju, ali nikada nisam čula da je RTS neku reklamu zabranio ili da nije dozvolio nekoj kompaniji da se oglašava“, ispričala je Krivokapić za televiziju Nova.

Ona je objasnila da kompanija SBB nije dobila konkretno objašnjenje od RTS-a zašto su stopirali i zašto su cenzurisali samo reklamu te kompanije na njihovoj televiziji.

„Poslali smo regularno preko naše medijske agencije Medija plan, hteli smo za zakupimo oglasni prostor na RTS-u, i iz marketinške i pravne službe zahtevali su neke dodatne korekcije reklame koje se tiču iznetih podataka“, ispričala je Krivokapić.

Korekcija se, kako kaže, odnosila na font teksta koji se odnosi na izvor podataka u reklami.

„Tražili su da povećamo font teksta, mi smo taj font teksta povećali i poslali revidiranu reklamu. Nakon toga, ta ra reklama se emitovala jednom i to 14. septembra i nakon toga reklama nestaje sa RTS-a“, rekla je Krivokapić.

Jedino objašnjenje koje je SBB dobio jeste od službenika RTS-a koji je rekao da je dobio nalog da se reklama „stornira“. Na pitanje zašto – SBB više nikada nije dobio odgovor, ni marketinške ni pravne službe RTS-a.

„Reklama koja je u skladu sa svim zakonima i propisima, uključujući i Zakon o oglašavanju, za reklamu smo bili spremni da izdvojimo nekoliko desetina hiljada evra – RTS je to odbio“, navodi PR menadžerka SBB-a.

„RTS koji se često i u javnosti žali na posolovanje i finansijske probleme koje imaju, odbije reklamu“, dodala je.

Kako kaže, SBB je nakon neodgovaranja marketinške i pravne službe RTS-a poslao dopis i direktno direktoru Draganu Bujoševiću i Upravnom odboru RTS-a.

„Ćutanje je isto jedna vrsta informacije. Pozivamo još jednom da nam se obrate, ukoliko nam niko ne odgovori – mi ćemo tražiti pomoć od nadležnih institucija“, kaže Krivokapić.

BONUS VIDEO Sporna reklama za RTS: Kada imaš izbor biraš SBB

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare