Foto:pudjurdjevdan.edu.rs

Kuvarica užićkog vrtića "Poletarac" zaražena je kovidom 19, a dve njene koleginice nalaze se u samoizolaciji. Iako se u ovoj ustanovi priprema hrana za još šest vrtića u Užicu nadležni kažu da nema mesta panici.

Prema rečima direktorke Predškolske ustanove „Užice“ Veselinke Jovanović preventivne i epidemiološke mere u Predškolskoj ustanovi „Užice“ su podignute na najveći mogući nivo.

Jovanović je za Nova.rs kazala da ustanova od septembra nije imala problema što se tiče promene zdravstvenog stanja kod zaposlenih sve do pre nekoliko dana.

Povezane vesti:

„Prošle sedmice zaposlena na poslovima u kuhinji prijavila je da je dobila povišenu temperaturu, i od tada nije dolazila na posao. Juče joj je stigao rezultat da je pozitivna na koronavirus i na kućnom je lečenju“, istakla je ona i dodala:

„Smatramo da nema mesta panici. Oni koji su bili u najbližem kontaktu sa pomenutom koleginicom vraćeni su kući i, prema preporuci epidemiologa, pratiće se njihovo zdravstveno stanje.“

Naglasila da svakodnevno prate zdravstveno stanje svih zaposlenih kao bi mogli da reaguju u slučaju da se pojavi bilo kakav simptom.

Podsetila da je ovo vreme pojačanih respiratornih infekcija, naročito kod najmlađe dece, pa je zamolila roditelje da, ukoliko primete bilo kakve promene kod njih da ih ne dovode u vrtice.

Direktorka je navela za da je broj dece koja dolazi u vrtić u odnosu na isti period prošle godine smanjen je za 5 odsto, što znači da su sve grupe relativno pune.

„Smatramo da je Predškolska ustanova bezbedna što se tiče i prevencije i daljeg širenja virusa kovida 19“, zaključila je u izjavi za Nova.rs.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar