Niš Aerodrom Konstantin Veliki, zgrada, ulaz, dojava o bombi, bomba
Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Doskorašnja radnica na niškom Aerodromu „Konstantin Veliki“ D. J. podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog polnog uznemiravanja protiv B. M, takođe zaposlenog na aerodromu, nakon čega je ostala bez posla jer joj ugovor o privremenim i povremenim poslovima nije produžen.

Ona kaže da se na Aerodromu zaposlila preko Srpske napredne stranke, ali da nakon prijavljivanja seksualnog uznemiravanja „ne može da nađe nikakav posao, ni preko stranke“.

Osumnjičeni B. M. demantuje da je seksualno uznemiravao D. J, a u upravi Aerodroma Srbije, kojima pripada Niški aerodrom, kažu da razlog za neprodužavanje njenog ugovora nije njena prijava već što ona „nije prošla bezbednosne provere“.

D. J. je bila zaposlena u Aerodromima Srbije na poslovima „održavanja higijene aerodromskih objekata“ od 7. juna do 31. avgusta ove godine, sa mogućnošću da se nakon toga zaključi novi ugovor.

U krivičnoj prijavi i u izjavi u Policijskoj upravi Niš ona navodi da joj je odmah po zaposlenju B. M, zaposlen „na poslovima tehnike“, prilazio, dodirivao kosu, govorio da je „slatka“ i puštao pesme na telefonu govoreći da su pesme za nju.

Učestalo je uznemiravao telefonom, interesujući se da li je stigla kući, da li je umorna, da li je uspela da se odmori, da li je spremila ručak.

Kada je šef tehnike 20. juna poslao B.M. da sanira kvar na vodokotliću u toaletu za osoblje, a D. J. da počisti nakon završetka radova, B.M. se pri ulasku u toalet očešao o njene grudi, a nakon što je otklonio kvar i sišao sa merdevina “bez ijedne reči je prišao do nje, koja je stajala na vratima, i sa obema rukama je stisnuo za grudi”.

Ona je istrčala iz toaleta, a nakon toga napisala izjavu, čiju sudbinu do sada ne zna.

Niko joj na Aerodromu nije rekao ni da neće nastaviti da radi, već su je “samo pozvali da vrati karticu za čekiranje”.

„Nakon ovog događaja, sve vreme sam prolazila kroz podsmeh i ismevanje mojih koleginica i kolega, a neki su mi dobacivali: ‘Evo je ova, ne pričajte sa njom, da vas ne prijavi’. Gledali su me kao najgoru, prosto je bilo mučenje da idem na posao, iako su pre toga svi imali samo reči hvale za moj rad”, kaže D. J. za Danas.

Ona dodaje da je sve to jako loše uticalo na njenu psihu i zdravlje, da je imala nesanicu i nervozu, bila uplašena kad je B.M. bio u smeni, te išla kod psihijatra i dobila lekove.

Sve se odrazilo i na njen porodični život, odnos sa suprugom i prema ćerkama, od kojih jedna ima epilepsiju.

“Nikada nisam imala sličnih problema, pre toga sam deset godina radila u Juri, bez dana bolovanja, bila nagrađivana skoro svakog meseca…“, kaže.

Traži posao preko viber grupe SNS-a, a sada se “oseća odbačeno”

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

***

BONUS VIDEO – Mlada nada SNS-a zbunila poslanike: Opozicija traži da im se hitno da informacija gde su to jeftini stanovi u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare