"Oko sokolovo" iz Niša vidi sve prekršaje pa čak i one koji se nisu ni dogodili. Naime, zbog greške u sistemu Mariji Lazarević stigla je kazna za parkiranje van obeleženog mesta iako je bila parkirana na obeleženom mestu i to za osobe sa invaliditetom u ulici gde stanuje. Ona tvrdi da je njeno vozilo obeleženo propisno i da je ova kazna neprijatno iznenadila.

– U obaveštenju komunalne milicije stoji da sam ja auto nepropisno parkirala na neobeleženo mesto na trotoaru u ulici Dragiše Cvetkovića i da time ometam korišćenje javne površine i pešake – rekla je Marija Lazarević za jutarnji program „Probudi se“.

Zapravo je Marijin automobil bio parkiran na propisno obeleženom mestu godinama unazad i to baš na njen zahtev.

Parking mesto za invalide u Nišu
Parking mesto za invalide u Nišu

– U ovom obrazloženju stoji da je moj auto prepoznat od „oko sokolovo“ kao auto koji je registrovan na invalida ali je meni u obrazloženju napisano da sam ja nepropisno parkirana na neobeleženom mestu – kaže Lazarević.

U komunalnoj miliciji kažu da je postojao problem u sistemu i da je sada otklonjen i da je kazna poništena, Marija to nije dobila napismeno. U parking servisu takođe potvrđuju da se desila greška.

– Došlo je prosto do jednog propusta i našoj građanki je odmah sve objašnjeno i ta karta će biti stornirana – rekla je Marija Radosavljević, rukovodilac službe za kontrolu parkiranja JKP „Parking servis“.

Ova greškom izdata kazna pokrenula je novu temu i to upućenima dobro znanu: zašto osoba u kolicima u blizini svog stana ne može da ima sopstveno mesto za parkiranje. Ona koja su raspoloživa često su popunjena.

–  Ovo parking mesto zauzima osoba koja stanuje nekoliko blokova dalje i tako je zadnje dve godine. Znam ko je on i mogu da potvrdi da nije osoba sa invaliditetom, njegov auto je samo registrovan na osobu sa inveliditetom – zaključuje Lazarević.

U JKP „Parking servis“ poručuju da parking mesto ne može da se rezerviše za jednu osobu koja bi to koristila.

Marija Radosavljević
Marija Radosavljević

– Osobe sa invaliditetom imaju pravo dobijanja besplatne stanarske karte u koliko žive u zoni parkiranja. Potrebno je da sa adekvatnom dokumentacijom i potvrdom da žive u zoni i saobraćajnom dozvolom dođu u korinisčki servis i mogu da dobiju besplatnu stanarsku kartu – rekla je Radosavljević.

Na žalost Mariji koja je u kolicima to ne znači jer ona ne stanuje u zoniranom delu grada, zato će kao i do sada čekati da se ovo jedno mesto oslobodi. To ili neku suštinsku promenu.

BONUS VIDEO: Beograđanin dobio 15 parking kazni od po 30.000 dinara, šalju ga u zatvor

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)