Foto: Facebook

Na Gradskom trgu u Rumi 29. avgusta će se održati “Humanitarni bazar”, a cilj akcije je prikupljanje novca za pomoć Stefanu iz Rume i Lani iz Novog Sada, deci koja boluju od retkih bolesti za čije lečenje su potrebna velika novčana sredstva.

Govoreći za portal Nova.rs o predstojećem bazaru, jedna od organizatorki Dragana Stanetić, ističe da je na ideju da organizuje ovakav događaj došla u razgovoru sa svojom kumom, te da su ih podstakle slične akcije u drugim gradovima Srbije.

“Dogovorili smo da to bude u subotu, 29. avgusta, od 17 sati do 21. Naša ideja je da na tom događaju deca prodaju svoje igračke, slatkiše, sokove, a da domaćice spreme kolače i druge proizvode koje će prodavati. Plan nam je da sav prihod od usmerimo za pomoć lečenju malom Stefanu iz Rume i devojčici Lani iz Novog Sada”, objašnjava ona za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored prodaje različitih proizvoda, Stanetić kaže da će biti organizovana i različita takmičenja za decu, te da će zaintersovani uplaćivati određenu svotu novca kako bi učestvovali u igri.

“Pokušaćemo i na taj način da sakupimo novac za lečenje ove dece. Organizovali smo animatore, ljude iz Novog Sada, koji će tog dana izvoditi predstave za decu. S obzirom na epidemiološku situaciju, potrudućemo se da sve aktivnosti sprovedemo u odgovarajućem vremenskom razmaku i da ne pravimo velike gužve”, istakla je naš sagovornica, poručujući svojim sugrađanima da dođu 29. avgusta da se zabave i pomognu Stefanu i Lani.

“Dođite da prikupimo što više novca, jer njima to u ovom trenutku veoma znači”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare