Turska; plaža; more; letovanje
Foto: EPA-EFE/STR

Direktor YUTA Aleksandar Seničić kaže, kada se radi o putovanjima tokom leta 2022, da je u ovom trenutku najveći broj zemalja u koje srpski turisti vole da putuju ukinuo sve korona mere, ali su kovid sertifikati i dalje neophodni za Španiju i Tunis.

Međutim, dodaje, da se beleži porast obolelih od kovida „na raznim destinacijama u Evropi, pa možemo očekivati krajem sezone da se mere vrate“.

„U Italiju, Grčku, Crnu Goru, Sloveniju, Albaniju, Tursku, Bugarsku i Hrvatsku naši turisti mogu da uđu bez ikakvih ograničenja, dok su im za Španiju i Tunis neophodne kovid potvrde“, kaže Seničić.

On dodaje da kovid potvrda za vakcinisane treba da sadrži dve doze vakcine od kojih nije prošlo više od devet meseci, a kada se radi o trećoj dozi, nema vremenskog ograničenja.

Nevakcinisani treba da imaju potvrdu da su preležali bolest, odnosno da je to uneto u sertifikat, ili negativni PCR ili antigenski test, urađen u referentnoj laboratoriji.

Navodi da su neke mere zadržane u Italiji i Grčkoj, poput nošenja maske u zatvorenom prostoru, ali dodaje da kontrole nisu rigorozne, te se slabo poštuje.

Na pitanje da li ima većih otkaza aranžmana, zbog rasta cene goriva što uzrokuje doplate, kaže da nema.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Turizam i kriza: Da li da planiramo letovanje? – gosti Aleksandar Seničić i Nenad Blagojević

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare