Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da ga najmanje brine šta će EU reći povodom odnosa državnih organa Srbije prema migrantima.

On je za Prvu televiziju rekao da je „za razliku od većine članica EU“, Srbija pokazala da je „humana“ prema migrantima.

„Od 2015. godine skoro milion migranata je prošlo kroz Srbiju i svi su bili skoro bez ijednog incidenta. Mi se ponašamo prema migrantima kao prema ljudima i poštujemo njihova prava ali ne možete napuštati kampove u vreme epidemije“, izjavio je ministar povodom kritika u vezi nedavne policijske akcije u opštinama Vršac i Novi Kneževac tokom koje je oko 450 migranata, zatečenih van kampova, vraćeno u prihvatne centre.

Komentarišući stanje javne bezbednosti u Beogradu i Srbiji, ministar je rekao da su gradjani bezbedni što kako je rekao, potvrdjuju i statistički podaci.

„Sinoć smo u Beogradu imali budalu koja je pucala po automobilima na parkingu. Policija ga je odmah uhapsila“, rekao je ministar.

Naveo je da je u prethodnom periodu izvršeno pet mafijaških ubistava i da su sva rešena.

„Malo je policija koje se time mogu pohvaliti“, naveo je Vulin.

Upitan da li je moguće zatvaranje Srbije usled pogoršanja epidemiološke situacije, Vulin je rekao da je to najteži scenario koji će biti primenjen „ako struka bude rekla da treba da štitimo zdravlje ljudi po bilo koju cenu“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare