Aleksandar Tijanić Foto: N1

Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Aleksandar Tijanić", koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarstvu, saopštio je UNS.

Ovo nije najsrećnije vreme za istraživačke novinare, naprotiv. I upravo zato su novinari kao što je Cvijić dragocenost u ovoj našoj posrnuloj profesiji, navedeno je u obrazloženju žirija, koji je jednoglasno doneo odluku.

Istaknuto je da se za Cvijićevo ime vezuju hrabrost i profesionalizam i da to znači da je etičan u načinu kako se odnosi prema sagovornicima i činjenicama.

Navedeno je da je Cvijić uporan i vredan, da neprekidno radi na priči za koju veruje da je njeno objavljivanje u javnom interesu i da je veoma pažljiv prema podacima do kojih dolazi i koje revnosno proverava.

To znači da se ne plaši nijedne teme, u čiji god interes da ona dira – bilo politički, bilo partijski, bilo ekonomski ili kriminalno koruptivni i istraživačke priče koje Cvijić objavljuje u nedeljniku NIN imaju samo jednog gospodara – istinu, navedeno je u obrazloženju.

BONUS VIDEO: Vuk Cvijić: Sistem funkcioniše, posle Belivuka – Vračarci, na tribinama nove vođe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar