Irena Vujovic
Irena Vujović na pocetku radova na uklanjanju smetlišta u selu Kucura Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ZASTITE ZIVOTNE SREDINE/ SRDJAN BOSNIC

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da "razume sve građane koji su iskreno zabrinuti za stanje životne sredine u Srbiji, ali ne i politikanstvo i one koji manipulišu ovako važnom temom", saopšteno je iz tog Ministarstva.

Povezane vesti:

Vujović je u pisanoj izjavi, povodom protesta koji su ekološke organizacije održale u centru Beograda, rekla da „veruje da su neki građani došli na protest, jer ih iskreno zanima kako da se smanji zagađenost vazduha, zemlje, vode“, ali da je „jasno da jednu grupu ljudi instruišu propali političari bivšeg režima, kojima je jedini cilj da ponovo dođu na vlast“.

„Problemi koje rešavamo nisu novi, postoje duže od 30 godina, a mnoge Vlade su za to odgovorne, uključujući i našu. Međutim, ono što nas razlikuje, jeste to što se ova vlada trudi i radi, dok oni u svoje vreme, kad su za to imali priliku, nisu uradili apsolutno ništa“, rekla je Vujović.

Ona je navela da „u poslednjih godinu dana, gotovo da nema grada i opštine u kojima se ne sprovode ‘zeleni’ projekti“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar